Vlad Olteanu vorbește despre trecerea de la FC Brașov la Dinamo, la doar 19 ani. Cui îi mulțumește și unde vrea să ajungă

Vlad Olteanu vorbește despre trecerea de la FC Brașov la Dinamo, la doar 19 ani.** Cui îi mulțumește și unde vrea să ajungă

Trecerea lui Vlad Olteanu la Dinamo a venit și ca o gură de oxigen pentru FC Brașov. Astfel, clubul din Liga 2 va încasa circa 50.000 de euro pentru împrumutul pentru un an al tânărului mijlocaș în „Ștefan cel Mare”. Suma ar putea fi mult mai mare, asta dacă Olteanu va confirma așteptările, iar la finalul acestui an acesta ar putea fi transferat definitiv la gruparea condusă de Ionuț Negoiță. Cei de la Dinamo vor plăti banii Brașovului la finalul acestei luni, când LPF va vira banii din drepturile de televiziune.

„Vreau mai sus”

Negocierile dintre Dinamo și șefii de la FC Brașov, Dochița și Pașcu, nu au fost ușoare, actele fiind semnate seara, după mai bine de șase ore de discuții. Vlad Olteanu a semnat luni un contract valabil pe un an cu Dinamo, marți dimineață a efectuat vizita medicală, iar după-amiaza a făcut primul antrenament sub comanda lui Mircea Rednic.

„Am aflat încă de sâmbăta trecută că sunt șanse mari să ajung la Dinamo. Luni mi-am făcut bagajele și am plecat cu cei din conducere la București. Pentru mine este un pas mare în carieră. Nu pot să uit că în urmă cu șase luni am fost aproape să fiu legitimat în Liga a 3-a, iar acum am ajuns la Dinamo. Voi trage tare în continuare, pentru că este o șansă uriașă în cariera mea. Nu vreau să mă opresc aici, de aceea voi munci în continuare, pentru că vreau să ajung și mai sus! Nu îi voi uita pe foștii mei colegi de la FC Brașov, toți m-au ajutat să ajung aici. Îi mulțumesc și lui Adrian Szabo, care mi-a oferit șansa să joc la FC Brașov, dar și lui Mihai Stere pentru faptul că el a fost cu ideea ca eu să port banderola de căpitan al echipei la acel meci de la Oradea. Sunt convins că FC Brașov va avea forța să revină în acest an în Liga 1″, a declarat Vlad Olteanu.

Contraoferta lui Florentin Petre

Înțelegerea dintre FC Brașov și Dinamo pentru transferul lui Vlad Olteanu ar putea facilita și trecerea la Brașov a unor tineri jucători dinamoviști. Unul dintre jucătorii pe care Mihai Stere îi dorește insistent este Patrick Petre, însă șansele ca acesta să ajungă la Brașov sunt minime. Cel puțin așa susține Florentin Petre, tatăl fotbalistului, care a venit și cu o contraofertă. „Situația lui Patrick la Dinamo o vom rezolva miercuri, dar el nu va ajunge la Brașov. Dacă cei de la Brașov au nevoie de un antrenor să mă caute”, a glumit Florentin Petre.

Articol și foto de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Pe aceeași temă