Viitorul fotbalului tulcean, în ceață! Delta Dobrogea nu are de unde să înroleze juniori: „Avem nevoie de zece și avem doar unul”

A convins un lot de jucători cu experiență în Liga 1 și a 2-a să semneze cu Delta Dobrogea Tulcea pentru a trage la promovarea în liga secundă, însă conducerea singurului club reprezentant al județului Tulcea într-o divizie fotbalistică superioară se confruntă acum cu probleme serioase în ceea ce privește cooptarea de juniori.

Gruparea tulceană se bazează pe un transfer de juniori de la Academia Hagi, cu care speră să umple acest gol până la debutul în noul sezon. „Academia a trimis trei juniori la Tulcea, însă aceștia au refuzat să vină aici din varii motive. Mai așteptăm în această perioadă trei juniori tot de la Hagi. Să sperăm că vor rămâne. Din păcate, ceea ce ni se oferă în plan local nu corespunde exigențelor noastre. Avem nevoie de zece juniori și, pentru moment, avem doar unul singur cooptat la echipă. Am căutat și în municipiu și în județ, dar este destul de dificil. Nu se pot integra. Nu au noțiunile primare de la antrenamente și nici rezistența necesară. Ar însemna să o luăm de la zero cu ei, ori nu ne putem permite acum așa ceva. Așteptăm tinerii dornici de performanță (născuți până în 1996), care, așa cum se spune, știu cu mingea, să se prezinte la stadionul Cozma Zaiț, din municipiu”, a declarat directorul tehnic al Deltei Dobrogea, Mihai Guliu.

Delta Dobrogea abordează noul sezon cu un lot întărit, unul din care fac parte mulți jucători cu experiență în primele ligi. Este vorba de mijlocașii Apostol, Preoteasa, N. Crețu, Țugui, Husein, Carabela, Burlacu, Tatcu, Vătafu și Vezan; atacantul Jianu, portarul Gordin sau fundașii Popa și V. Crețu.

Sunt așteptați zilele acestea la Tulcea atacantul Marius Tigoianu de la Buzău și mijlocașul ofensiv de 21 de ani Gorovei, ultima dată în Liga 1 la CS Universitatea.

A învins echipa secundă a Viitorului

În altă ordine de idei, Delta a efectuat un stagiu de pregătire la Babadag și a disputat și un prim amical, miercuri, cu FC Viitorul, în deplasare, pe care l-a câștigat cu scorul de 2-1, prin golurile lui Lădaru și Dragu din repriza a doua. Pentru constănțeni a marcat în primul mitan Gavra.

Sâmbătă, echipa antrenată de Norbert Niță merge la Călărași pentru un nou amical cu Dunărea, echipă care sub comanda lui Ionel Ganea atacă eșalonul secund în noul sezon.

Articol scris de Sergiu SMOLII (Ziarul Delta)
Video: Academia Hagi

Pe aceeași temă