Viitorul Axintele s-a primenit de la muribunda Progresul Cernica

Viitorul Axintele s-a primenit** de la muribunda Progresul Cernica

Problemele financiare ale Progresului Cernica au dus la renunțarea la aproape toți jucătorii, intenționându-se a se continua activitatea în principal cu juniorii de la satelitul din Liga a IV-a București. Primii care au profitat de „necazul” ilfovenilor au fost colegii de serie de la VIitorul Axintele. Astfel, aceștia au ajuns la un acord pentru aducerea a patru jucători încă din decembrie anul trecut. Este vorba de fundașii Pavelescu și Andrei Sava, mijlocașul Croitoru și atacantul Enciu, toți cu contracte pe 3 ani

Familia Sava a dat Ilfovul pe Ialomița

Debutul lui 2014 a mai adus la Axintele încă un nume trecut în acest sezon prin curtea ilfovenilor, adică tehnicianul Cristi Sava. Acesta a fost numit director tehnic al Viitorului și va colabora cu principalul Ion Nica. Lista jucătorilor veniți de pe filiera Cernica a fost completată ulterior și cu Alexandru, celălalt băiat al lui Cristi Sava, dar și cu Alin Tudose. Tot din Ilfov au mai venit și doi juniori, Cristil și Alexandru Gheorghe, ambii transferați de la Vulturul Pasărea. La capitolul plecări figurează portarul Bogdan Popescu și jucătorii de câmp Mihalache, Bucă, Robu și Novac.

Eșec cu Metaloglobus

Primul amical în noua formulă a fost un pas cu stângul pentru Viitorul, care a pierdut meciul de sâmbătă cu Metaloglobus, scor 0-2. Ialomițenii au început meciul cu Dănciulescu – Cioceanu, Oprișan, Mihociu, S. Vasile – C. Dedu, Șelaru, Frangu, Bogorodiță – Enciu, Fătu. Au mai jucat Răduță – Cristil, B. Matei, Pavelescu, A. Sava  – Al. Sava, Croitoru, Al. Gheorghe, Tudose – G. Dumitrescu, A. Badea. Gheorghiu nu a fost folosit din cauza unei accidentări, în timp ce Andrei Luca de abia a revenit la echipă după ce a dat probe fără succes la Gaz Metan Mediaș.

Bucureștenii au marcat prin Ghenovici și Robu, proaspăt sosit chiar de la Axintele. Leo Strizu a început meciul cu Craiu – D. Stoian, Fodor, R. Drăgan, M. Ștefan – Ghenovici, Țiclea, Cip. Neagu, Cană, Drăgan – Ilinca, rulând apoi toți jucătorii avuți la dispoziție.
 

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Pe aceeași temă