Axintele a dat lovitura iernii: Vali Negru a semnat cu gruparea din Liga 3

La un pas de abandon în iarnă, Viitorul Axintele a renăscut ca pasărea Phoenix și a schimbat mai bine de jumătate de echipă, începând de la portari și terminând cu atacanții. Însă cea mai mare lovitură de imagine a fost aducerea veteranului Vali Negru, care va împlini 33 de ani pe 4 septembrie. Fostul jucător al Rapidului, pentru care a evoluat în tur în 14 partide, a fost convins de Axintele să semneze o înțelegere cel puțin pentru returul campionatului, durata contractului nefiind anunțată oficial.

A refuzat oferte din Liga 2 pentru a fi aproape de familie

„Părinții lui sunt din Axintele, așa că nu a fost greu să îl convingem. A contat foarte mult că el și-a dorit să rămână lângă București, alături de familie, așa că a refuzat oferte din Liga 2” a declarat pentru Liga2.ro Marin Dumitrache, directorul sportiv al grupării ialomițene. Din informațiile pe care le avem, se pare că Vali Negru a mai fost dorit în această vară de Farul și de Metalul Reșița, dar factorul distanță a contat cel mai mult pentru experimentatul mijlocaș. Însă, nu ar fi exclus ca din vară să revină în Liga 1, dacă va primi o ofertă în acest sens.

Oprișan, noul căpitan

Plecarea lui Răduță de la echipă, portarul ajungând în curtea Dunării Călărași, a dus la schimbarea căpitanului Viitorului. Alegerea staffului tehnic, în frunte cu principalul Ion Nica a fost fundașul Oprișan, cel mai vechi jucător de la echipă în acest moment. Alegerea este una interesantă, în condițiile în care în lotul Viitorului au apărut în această iarnă jucători mult mai experimentați, cum ar fi Vali Negru sau Alexandru Radu.

Doi jucători de la Slobozia, ultimele noutăți

Gruparea ialomițeană a mai bifat niște transferuri importante pe ultima sută de metri, după ce a profitat de dezmembrarea Unirii Slobozia. Axintele a reușit să își acopere cele două benzi din defensivă prin aducerea lui Stelian Stan (foto, stânga) și Constantin Toma.

Alte două ținte din curtea Unirii le-au scăpat printre degete, portarul Leo Dobre, care a semnat cu Înainte Modelu și jucătorul de bandă dreapta Ibrian, acontat de CS Afumați. Ironia sorții face ca în prima etapă a returului să asistăm la un duel între foștii jucătorii ai Sloboziei, cu Stan și Toma la Axintele și Dobre, Bolat, Patrianca și Viorel Stanciu la Înainte Modelu.

Marele, tras pe dreapta de hepatită

Axintele a suferit o pierdere de ultimă oră la nivel de jucători Under 21, după ce lui Marele i s-a descoperit la analize că are hepatită. În aceste condiții, jucătorul a primit interdicție la efort pentru șase luni și va pierde returul campionatului. În schimb, Cioceanu a decis să renunțe la fotbal la nici 22 de ani, iar Cristil urmează să fie împrumutat la o altă echipă. În cazul ultimului, dacă nu se va găsi o soluție, el va evolua cel mai probabil la satelitul din Liga 4 al ialomițenilor. În aceste condiții, Axintele se va baza în retur la nivel de Under 21 pe portarul Ciuculescu și pe jucătorii de câmp Mindu, Irinel Dumitru, Alin Roman, Andrei Stan, Ovidiu Andrei și Alex Gheorghe. De remarcat că, în afara lui Alex Gheorghe, restul jucătorilor Under 21 au fost aduși în această iarnă.

Iată și lotul cu care va aborda Axintele a doua parte a sezonului, sub conducerea principalului Ion Nica, ajutat de secunzii-jucători Alexandru Frangu și Ionel Sava, ultimul responsabil cu portarii

Portari: Șt. Ciuculescu (Balotești), Ad. Tănase (CN Dinicu Golescu), I. Sava
Fundași: S. Stan, C. Toma (ambii Unirea Slobozia), Cioceanu, Al. Tudor (FCM Alexandria), Mindu (Rapid), Pavelescu, Oprișan, Mihociu
Mijlocași: C. Dedu, Bogorodiță, Frangu, Al. Radu (ACS Berceni), Al. Gheorghe, A. Stan (Urban Titu), Ir. Dumitru (Ștefănești), V. Crăciun (Balotești), V. Negru (Rapid)
Atacanți: Ciochină, Fătu (Olimpia Rm. Sărat), Alin Roman (Urban Titu), Ov. Andrei (Gl. Popești Leordeni)

14 jucători a transferat în această iarnă Viitorul Axintele

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
 

Pe aceeași temă