Rapid e gata pentru reluarea campionatului Ligii 3 și pentru continuarea luptei cu Unirea Slobozia și CS Afumați în vederea promovării în Liga 2. Astăzi după-amiază, la stadionul din Regie, noua casă a clubului alb-vișiniu până la contrucția noii arene din Giulești, antrenorul Daniel Pancu a prezentat oficial cele opt achiziții făcute în această iarnă. A fost o conferință de presă specială, în care jucătorii au îmbrăcat tricouri dintr-o anumită epocă a Rapidului.
„Acești copii au ajuns la Rapid într-un moment în care Giuleștiul nu mai există, în teorie. Ei nu au de unde să găsească singuri spiritul și noi avem datoria de onoare să-i educăm, să-i învățăm ce înseamnă Rapid, mai ales că la Rapid nu poți veni doar ca jucător și apoi să pleci. I-am îmbrăcat în acest tricouri din dorința de a-i face să știe ce înseamnă trecutul Rapidului, în primul rând, pentru că ei sunt viitorul, însă nu trebuie uitat trecutul”, a explicat gestul, în deschiderea conferinței de presă, Lucian Ionescu, directorul de imagine și comunicare al clubului Rapid.
Apoi, fiecare dintre cei opt jucători nou-achiziționați au fost prezentați, atât ei, cât și tricourile de legendă din diferite perioade ale istoriei Rapidului pe care le-au îmbrăcat.
Robert Băjan s-a echipat în tricoul lui Adrian Iencsi, Bogdan Manole în cel al lui Florin Motroc, Alexandru Catrici l-a primit pe al lui Rodin Voinea, Marian Drăghiceanu pe al lui Ioan Ovidiu Sabău, Antonio Sefer a îmbrăcat tricoul lui Robert Ilyeș, Ștefan Pănoiu pe al lui Cristian Dulca, Cătălin Hlistei (foto jos) a fost cel mai colorat în fostul echipament al lui Cezar Zamfir, în timp ce Cătălin Oanea l-a avut pe al lui Georgică Vameșu.
Sefer și Hlistei, în tricourile cu numerele purtate în trecut de Ilyeș și Zamfir
Totodată, lângă masa la care au luat loc jucătorii și Daniel Pancu a fost pus, pe un manechin, și un alt tricou istoric, din anii ’70. „De la un colecționar împătimit am obținut tricoul de colecție purtat de jucătorul Viorel Leșeanu, în 1975, la meciul pe care Rapid l-a disputat la Bruxelles, cu Anderlecht (n.r. – în Cupa Cupelor)„, a explicat Ionescu prezența tricoului alb cu un „R” vișiniu în partea dreapta, pe piept.
Ulterior, noile achiziții, „împinse de la spate” de Daniel Pancu, care le-a transmis că vrea mai multă personalite, au vorbit despre jucătorii cărora le-au îmbrăcat tricourile la acest eveniment și au spus ceea ce își doresc să realizeze la Rapid.
Pancu: „Suntem peste ceea ce am fost în turul campionatului. Suntem favoriți clar la promovare”
Apoi, Pancu a fost cel care a vorbit despre elevii săi și despre așteptările pe care le are de la acest retur. „Sunt toți jucători tineri, jucători de viitor, jucători talentați. Suntem peste ceea ce am fost în turul campionatului. Chiar dacă am fost neînvinși în această perioadă, e foarte puțin important pentru mine, ca și rezultate. Din punct de vedere al jocului, al relațiilor de joc, pentru că sunt trei-patru jucători noi în primul „11”, încă suferim. Probabil va mai dura, nu știu, o lună, ca marjă, așa. Dar, asta nu înseamnă că, din punct de vedere valoric, peste toate echipele din Liga a 3-a, seria noastră. Suntem favoriți clar la promovare, avem un avans de patru puncte, dar asta nu înseamnă că abordăm returul ăsta de campionat mai liniștiți. Nu. Până în momentul în care vom fi promovați matematic nu se relaxează nimeni și vom trata toate meciurile cu maximă seriozitate și concentrare”, a spus Daniel Pancu.
Pancu transmite că Rapidul are nevoie de noi idoli
„Publicul giuleștean are nevoie de noi idoli”
Antrenorul Rapidului a făcut și un apel la suporteri, chemându-i la stadion pentru a susține echipa. Pancu vrea ca jucătorii săi să devină idoli, pentru că publicul giuleștean are nevoie de noi idoli.
„Eu sper ca acești copii, în cel mai scurt timp, să devină idoli, pentru că publicul giuleștean are nevoie de noi idoli. Noi, generațiile noastre, ne-am dus, am rămas în urmă, suntem istorie. Ei (n.r. – suporterii) au venit până acum la stadion din orgoliul de rapidist, să-și încurajeze echipa, să demonstreze tuturor celor din țară că sunt cei mai buni și cei mai frumoși. Dar e momentul să vină la stadion și pentru fotbaliști și pentru oameni care să facă spectacol, pentru că Rapidul are nevoie de jucători de spectacol și, aici, (n.r. – arătând cu degetul către noile achiziții) avem destui în care eu cred. Sunt tineri, de viitor”, a mai spus Daniel Pancu.
Amintirile lui Pancu în cele cinci dintre opt echipamente îmbrăcate de jucători
Pancu a privit spre tricourile în care erau îmbrăcați noii jucători ai Rapidului și și-a amintit că în cinci dintre cele opt a și evoluat în Giulești.
„În cinci tricouri din opt de aici am jucat. Ă‚la prin 2000 (n.r. – de pe Băjan), cu ăla de pe Manole am debutat la Rapid, cu numărul 8, ăsta de la Fane (n.r. – Ștefan Pănoiu) e din anul în care am câștigat campionatul. Ne-a adus firmă de echipament, Kappa, după ce jucasem cu Overline înainte. Cu „Vameșu” n-am jucat, am jucat în echipă cu el, dar cu tricoul ăla nu. Ă‚sta, la fel, de pe Drăghiceanu, am jucat în anii 2000-2002. Cu cel de pe Hlistei n-am jucat, e dinainte să vin eu, cu Samsung, iar cu ăsta (n.r. – de pe Sefer) am jucat. Am crezut că e tricoul meu, că am jucat cu 11, dar e al lui Ilyeș. Cel mai drag îmi este ăla în care am câștigat campionatul (n.r. – prezentat de Ștefan Pănoiu). Nu-mi scapă nimic. Știu toate golurile și minutele, și locurile. Și nu sunt puține”, a povestit antrenorul principal al Rapidului.
Noile achiziții ale Rapidului și echipele de unde au fost aduși: fundașii Cătălin Oanea (19 ani, ex Sportul Snagov), Robert Băjan (23 ani, ex Viitorul), Bogdan Manole (22 de ani, ex CS Afumați), Alexandru Catrici (17 ani, ex Nuova Mama Mia Becicherecu Mic), mijlocașii Cătălin Hlistei (24 ani, ex Sportul Snagov), Marian Drăghiceanu (19 ani, ex Dunărea Călărași), Ștefan Pănoiu (17 ani, ex SCM Râmnicu Vâlcea) și Antonio Sefer (18 ani, ex Groningen U19).
Rapid își reia meciurile oficiale sâmbătă, de la ora 15:00, când are programată partida din deplasare cu Progresul Spartac. La finalul turului, după 14 meciuri jucate în 15 etape, Rapid e lider în Seria a 2-a a Ligii 3, cu 38 de puncte, iar principalele contracandidate în lupta pentru promovare sunt Unirea Slobozia (locul 2, 34 puncte) și CS Afumați (locul 3, 32 puncte).
Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: FC Rapid 1923