VIDEO EXCLUSIV | A refuzat-o pe Steaua și a semnat contractul vieții: „În doi ani vreau să joc în Premier League”

Mijlocașul echipei ACS Poli Timișoara, Vlad Dragomir, în vârstă de 16 ani, va fi primul jucător român care va evolua pentru Arsenal Londra. Echipa din capitala Angliei l-a transferat pe puștiul căpitan al naționalei under 16 a României, suma pe care nou-promovata din Liga 1 o va încasa fiind de 100 de mii de euro.

Timișoreanul fusese exclus de la prima echipă a lui ACS Poli după ce a plecat la Londra fără să ceară acordul clubului, i s-a propus un nou contract, însă a preferat să semneze cu Arsenal. Suma pe are londonezii o vor achita în schimbul său va reprezenta doar indemnizația de formare.

Vlad Dragomir e încântat de faptul că a ajuns la un club mare din Europa și speră ca în maxim doi ani să ajungă să joace în prima echipă a clubului antrenată acum de Arsene Wenger. Puștiul spune că a avut oferte și din Liga 1, dar le-a refuzat pe Steaua și Craiova pentru a ajunge în Anglia.

„Mă bucur foarte mult pentru acest pas și sper că nu o să dezamăgesc pe nimeni. Oferta lui Arsenal mi s-a părut cea mai bună. Am fost în mai multe locuri și la Arsenal mi s-a părut cel mai bine, am simțit că acolo este locul meu. Am mai fost în probe la Parma, la mai multe cluburi. Am avut oferte și din România, de la Craiova sau Steaua, dar asta a fost alegerea mea. Planul lor e să cresc cât mai mult, le plac foarte mult, m-au urmărit de un an și jumătate – doi. Au planuri mari”, a spus Dragomir la ProSport LIVE.

Întrebat cu ce jucător s-ar asemăna din fotbalul internațional, Vlad Dragomir a răspuns: „Sunt un jucător de profilul lui Kross de la Real Madrid”, și a continua prin a spune la ce capitole ar trebui să progreseze: „În ultima perioadă nu am avut parte de o pregătire bună pentru că ACS Poli Timișoara nu mi-a permis să mă antrenez, adică m-am antrenat separat, dar, na, mă gândesc că mă duc acolo și au ei grijă să mă pună pe picioare. Am vorbit momentan cu oamenii din staff, nu și cu domnul Arsene Wenger, pe el doar l-am văzut pe acolo. Dar și răspunsul lui a fost valabil pentru transfer. Fotbalul și școala sunt pe primul loc în acest moment. Real Madrid este clubul meu favorit, Cristiano Ronaldo este jucătorul meu preferat. Într-un an sau doi vreau să joc pentru prima echipă a lui Arsenal”, a declarat Vlad Dragomir pentru ProSport LIVE.

Vlad Dragomir este component al reprezentativei Under 16 a României.

Pe aceeași temă