UTA și-a restrâns prioritățile în privința transferurilor. Roșu vrea urgent doar doi jucători: „Pe aceste posturi nu stăm prea bine”. Negocierile cu Chindia s-au încheiat

UTA și-a restrâns prioritățile în privința transferurilor.** Roșu vrea urgent doar doi jucători:

Au trecut și primele zile ale lui 2017 fără ca echipa fanion a Aradului să concretizeze vreo mutare pe piața transferurilor. Probabil, atâta timp cât nu se clarifică definitiv situațiile de la ASA Târgu Mureș și Pandurii Târgu Jiu, cluburi aflate la ananghie din punct de vedere financiar și organizatoric, dar cu destui fotbaliști interesanți în lot, utiștii nu vor lua taurul de coarne în ceea ce privește celelalte ținte de piață. Reunirile celor două prim-divizionare sunt programate la începutul săptămânii viitoare, așa că mai e de așteptat câteva zile. Sesizând toate acestea și Laurențiu Roșu pare să-și fi schimbat puțin despre campania de transferuri și, cel puțin deocamdată, nu mai vorbește despre trei-patru jucători, ci doar despre doi mari și lați.

„Prioritate pentru un fundaș central și un atacant”

Sărbătorile de iarnă au trecut, iar utiștii au reluat căutările, discuțiile, negocierile pentru fotbaliștii meniți să aducă un plus în campania de primăvară. „Vorbesc zilnic la Arad cu Codru Grădinariu, Claudiu Drăgan sau Cristi Todea, analizăm atent toate variantele, țintele, în așa fel încât să luăm cele mai bune decizii. Eu am comunicat deja la club că prioritățile sunt un fundaș central și un atacant, pentru că pe aceste posturi nu stăm prea bine în special din punct de vedere numeric. Colegii mei de la Arad primesc tot felul de propuneri pentru jucători români și străini, dar vă spun sincer că în momentul de față nu suntem interesați decât de fundași centrali și atacanți. Bineînțeles, contează și pretențiile lor financiare, vârsta, constanța cu care au evoluat în ultima perioadă și capacitatea de a se acomoda în Liga a 2-a din România. Toate le luăm în calcul, nu ne grăbim”, a mărturisit Roșu pentru Sport Arad.

Neguț, păstrat de Chindia

UTA și-a manifestat interesul față de juniorul golgheter al celor de la Chindia Târgoviște încă de la finalul anului trecut. Inițial, Cristian Neguț era luat în calcul doar în cazul în care Adi Petre ar fi fost transferat în această iarnă, dar tatonările au demarat oricum. Numai că, formația de lângă Turnul Chindiei au avansat o sumă imposibil de plătit la nivel de ligă secundă, așa că vârful de 21 de ani rămâne sub comanda lui Nicu Croitoru.

Jucători în probe în Spania?

În afara fundașului și atacantului, de preferință români, cu experiența primelor două ligi, „Bătrâna Doamnă” și-ar mai putea găsi una-două întăriri chiar în Peninsula Iberică. „Primesc destule propuneri de la impresari și jucători din Spania, în special din Liga a 3-a. În funcție de ce vom mai avea nevoie la data la care ajungem la Oliva Nova și cărțile de vizită ale fotbaliștilor respectivi, s-ar putea să primim câțiva în probe în Spania. Dar, de exemplu, nu prea suntem interesați de mijlocași, trebuie să fie ceva mult peste ceea ce avem noi în lot să luăm în calcul o achiziție în acest compartiment. Din punctul meu de vedere, suntem acoperiți acolo, atât ca juniori, cât și ca seniori”, a mai spus Roșu.

Viktoria Plzen, posibil adversar la Oliva Nova

Laurențiu Roșu ajunge cu treabă pentru a treia oară în cantonamentul exclusivist de pe malul Mării Meditarane. „Am mai fost cu Steaua și Numancia acolo, e o locație excelentă, pentru care am optat în special datorită faptului că e aproape de aeroport. Din câte știu eu, facem maxim o oră de la Valencia, iar spre orașul spaniol avem avion direct de la Timișoara. Celelalte variante de cantonament în Spania erau o locație lângă Benidorm sau Murcia, dar, până la urmă, am ales varianta cea mai comodă și, zic eu, și cea mai bună din toate punctele de vedere. Vom avea un teren de antrenament doar al nostru, rămâne de văzut și ce parteneri de amicale găsim acolo, eu îmi doresc în total patru. Se pare că meciul cu Sparta Praga a căzut, în schimb e posibil să jucăm cu Viktoria Plzen. Țin în permanență legătura cu un băiat ce se ocupă în special de turneele amicale din zonă, o să definitivăm în curând și programul de amicale din Spania”, a mai mărturisit antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Viktoria Plzen e liderul campionatului Cehiei și e formația ce a ajutat-o pe Astra Ploiești să se califice în 16-imile Europa League, învingând-o în ultima etapă din grupa E (revenind de la 0-2, în zece oameni) pe Austria Viena.

Câte două și trei antrenamente zilnice la Arad

Echipa „roș-albă” are programat primul antrenament al anului pe 16 ianuarie. „La ora 11 ne vedem cu toții la stadion și începem cu adevărat treaba. Marți și miercuri, jucătorii vor trece pe la medicul sportiv pentru analize, urmând ca până sâmbătă să avem în program câte două antrenamente pe zi. E greu de spus acum unde le vom efectua, depinde de vreme, de terenuri, dacă sunt înghețate sau nu, cert este că trebuie să ne încărcăm puțin din punct de vedere fizic jucătorii. De sâmbătă, 14 ianuarie, o să trecem la trei antrenamente pe zi până plecăm în Spania, sau mai precis până în ziua amicalului cu cei de la Cermei (n.r. – pe 28 ianuarie), a încheiar Roșu.

CITEȘTE și: Transfermarkt a refăcut calculele: La 300 de mii de euro, utistul Petre e cel mai bine cotat fotbalist din Liga 2-a

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Pe aceeași temă