UTA s-a impus în amicalul de 100 de minute cu Ripensia, cu două reușite splendide pe final de joc. La ambele echipe au debutat jucători noi

Vecine de clasament în Liga 2, ambele cu 25 de puncte după 21 de etape, UTA Arad și Ripensia Timișoara s-au întâlnit, sâmbătă, într-un meci amical. Dacă în campionat, jocul dintre cele două echipa s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, acum, arădenii s-au impus cu 4-2 în testul disputat pe stadionul din Șiria, pe o ploaie abundentă. Deși Cristian Todea are o echipă mult schimbată și întinerită față de cum a încheiat prima parte a sezonului, alb-roșii s-au mișcat destul de bine, iar ultimele două goluri au fost cu adevărat spectaculoase. De cealaltă parte, antrenorul Paul Codrea i-a cooptat în lotul Ripensiei pe atacantul Alexandru Bădăuță și pe mijlocașul Andrei Țugui, plecați de la concitadina ASU Poli.

Meciul amical dintre UTA și Ripensia a avut două reprize de câte 50 de minute fiecare. Timișorenii au avut inițiativa mai clară în debutul jocului, iar, în minutul 7, Ungureanu a înscris după ce a fost servit de Mediop. Ulterior, UTA a reușit să întoarcă meciul și la poarta lui Mario Contra, iar în minutul 34, a egalat. A fost o centrare de la Lazăr, fructificată de Darius Buia, atacant timișiorean care va evoluala UTA „sub povara” numărului 10. A urmat o repriză a doua mai prolifică ofensiv, dar cu „gloanțele” cele mai frumoase în tabăra gazdelor.

Scăriță și lob, „operele” tinerilor arădeni Toma și Popa

UTA a luat avantajul în debutul reprizei secunde. Stahl i-a centrat lui David Popa (55), care a marcat din gura porții. Ripensia a avut nevoie de câteva minute pentru a egala, după ce Dumiter i-a centrat în careu lui Zoran Radu (59), care a modificat scorul la 2-2. Pe final, arădenii au înscris două mici bijuterii de goluri. A fost mai întâi rândul lui Dorin Toma (73), la o scăriță, iar apoi, David Popa (81) a avut un lot peste Rădulescu, pentru scorul final de 4-1.

UTA își definitivează lotul săptămâna viitoare

Cristian Todea, care testează doi fundași, Roșca și Opriș, este mulțumit de cum evoluează pregătire formației sale. „Nu rezultatul este cel mai important la meciul de astăzi. Era important să avem un antrenament bun, să reușim să alergăm. Terenul a fost foarte bun, asta ne-a interesat cel mai mult, să vedem și jucătorii care au fost în probe și pe cei care au terminat pregătirea. Acesta era scopul principal, rezultatul este un bonus. Jucătorii tineri au calitate, e important să le iasă aceste execuții acum, în meciurile amicale, că în cele oficiale să știe că sunt capabili să le execute. Săptămâna viitoare avem patru meciuri amicale și cu siguranță la final ne vom decide asupra întregului lot. Vrem să intrăm într-o perioadă în care fiecare jucător să aibă cel puțin 90 de minute jucate”, a precizat tehnicianul.

Basarabeanul Mihai Roșca (22 de ani) a evoluat până acum la Dacia Chișinău, AC Chișinău și Dinamo-Auto, în timp ce Vlad Opriș (21 de ani) a jucat în prima parte a sezonului la CS Balotești.

Codrea vrea să joace cu Mediop și Bădăuță titulari

Paul Codrea a confirmat că Bădăuță va semna și el cu Ripensia, la fle ca Alex Țugui. „Terenul a fost foarte bun având în vedere vremea de afară. Felicităm gazdele, au meritat victoria. Au fost un pic mai hotărâți decât noi, dar, per ansamblu, a fost un meci bun. Și ei și noi am fost preocupați de joc, spectacolul fotbalistic cred că a fost destul de plăcut. Pe Bădăuță îl așteptăm să semneze, să fie de luni jucătorul Ripensiei. Se va împăca foarte bine cu Mediop, vor fi doi atacanți foarte valoroși. Cred că orice echipă își dorește așa atacanți. Binînțeles că mă gândesc să îi utilizez împruenă, jucătorii buni trebuie să joace împreună. Având în vedere condițiile financiare, cei de la UTA s-au adaptat foarte repede, au copii talentați, au mulți juniori internaționali. Se vede calitatea, au jucătorii foarte tehnici. Sunt ca și noi, și noi suntem o echipă destul de tânără. Cred că aceasta e viitorul și scopul Ligii a 2-a, să promoveze cât mai mulți tineri”, a precizat Codrea.

UTA, prima repriză: Bodea – D. Lazăr, Al. Manea, Opriș, Dinculescu – A. Iuga, Isac, Petra – Buia, Curtuiuș, Hlistei
UTA, repriza a doua: Bodea (Zamfir 70′) – R. Iuga, Roșca, Opriș (Sabău 70′), Prună – Jorza, I. Tănase – Stahl, D. Toma, Hlistei (Sorato 70′) – D. Popa

Ripensia: Contra (Rădulescu 70′) – Vlădia (Ad. Popa 70′), Burdeț, Apro (Bădăuță 70′), C. Toma (Mînecan 70′) – Stoi (M. Toma 70′), Zurbagiu (Cluci 51′), Ad. Ungureanu (A. Popescu 70′) – Z. Radu (Laur. Tudor 70′), Golda (Matiș 51′), Mediop (Dumiter 51′)

UTA are din nou meci amical marți, cu echipa de Liga a 4-a Unirea Sântana. Ripensia joacă miercuri în Serbia, cu Pancevo.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: UTA Arad

Pe aceeași temă