UTA rămâne și fără golgheter. „Mi-aș fi dorit să iasă altfel această aventură”. Florea consideră că plecarea altcuiva din club ar reprezenta marea pierdere și pentru oraș

UTA rămâne și fără golgheter.

După Mevlan Adili, Bujamin Asani și Alin Cârstocea, următorul jucător care se va despărți de UTA în această iarnă este atacantul Daniel Florea (29 de ani), adus la Arad la finalul lunii septembrie. În scurta perioadă petrecută la „Bătrâna Doamnă”, campionul cu Astra a înscris de 8 ori, în cele 11 jocuri oficiale pe care le-a avut în tricoul alb-roșu (nouă meciuri în Liga 2 și șase goluri, respectiv două meciuri în Cupa României și două goluri). Cum obiectivul promovării este compromis, iar strategia financiară pentru partea a doua a sezonului este de a reduce cheltuielile, Florea a decis să nu accepte noile condiții și să plece.

„Până la bani, care sunt și ei importanți, mai ales când ai o familie, copii, îmi doream să obțin rezultatul maxim cu UTA, adică promovarea. Din păcate, acest lucru nu se mai poate întâmpla în acest sezon, iar explicațiile sunt greu de găsit inclusiv de noi, cei care am fost acolo, în miezul problemei. Sigur, eu nu cunosc toate aspectele, fiindcă am venit mai târziu la echipă, poate prea târziu, dar tot ce pot spune este că s-a dorit mult promovarea la Arad. Acum, datele problemei s-au schimbat, mă despart cu regret de UTA, fiindcă deși am petrecut cea mai scurtă experiență a mea la o echipă de fotbal, a fost foarte intensă. Mi-aș fi dorit să iasă altfel această aventură, dar aș reveni într-o zi la Arad pentru a retrăi și mai intens, poate în Liga 1, sentimentele din toamnă. Cu bune, cu rele, specifice cluburilor de tradiție. Mi-aș dori să văd toată emulația suporterilor, a orașului, mai ales când va fi gata stadionul nou. Probabil, acele vremuri nu sunt foarte îndepărtate și… cine știe când aș putea reveni la UTA. Dacă se întâmplă asta, sper să-l reîntâlnesc tot pe domnul Meszar la conducerea clubului. Cu riscul de a-mi pune unii suporteri în cap, vă spun că rar am întâlnit un om ca dânsul în fruntea unui club de fotbal. Aradul și UTA ar avea numai de pierdut dacă domnul Meszar se retrage din fotbal și nu cred că pot fi acuzat că aș avea nu știu ce interese spunând asta”, a spus Florea pentru Sport Arad.

Experimentatul atacant a fost unul dintre jucătorii UTA-ei cu cel mai bun randament în toamnă. Florea speră ca evoluția sa de la arădeni să-i aducă un transfer în afara țării. „Sper să-mi găsesc o echipă în străinătate, dar nu voi mai sta atât de mult ca în vară. Dacă nu se concretizează nimic în cel mai scurt timp, probabil că voi semna cu o echipă de Liga 1″, a mai declarat Daniel Florea.

Cu cele 6 goluri marcate de Daniel Florea pentru UTA în campionat, atacantul era golgheterul echipei. Al doilea marcator al arădenilor este Marius Curtuiuș, cu 5 goluri.

UTA se reunește luni, 8 ianuarie, de la ora 11:00, la stadionul Motorul. Arădenii s-ar putea despărți în imediata perioadă și de fundașul Cristian Scutaru și mijlocașul Paul Păcurar, care, la rândul lor, nu au acceptat noile condiții de salarizare.

Pe aceeași temă