UTA, pe cale să mai dea o lovitură: Piț se antrenează cu arădenii după ce s-a despărțit de echipa lui Hagi

UTA, pe cale să mai dea o lovitură:** Piț se antrenează cu arădenii după ce s-a despărțit de echipa lui Hagi

Bătrâna Doamnă e pe punctul să dea o lovitură bună: Adrian Piț, fotbalistul arădean care a petrecut mai mult de un deceniu în străinătate, în Elveția, Italia și Azerbaidjan, se pregătește cu UTA și ar putea reveni în alb-roșu

„Adrian Piț e un jucător arădean de mare valoare, pe care îl ajutăm într-un moment mai deosebit pentru el, cu faptul că se antrenează și se pregătește alături de echipă, cu speranța că ne va ajuta și el în îndeplinirea obiectivului”, a confirmat Alexandru Meszar, cel care a pus bazele noului proiect dedicat UTA-ei.

Piț (născut pe 16 iulie 1983) a început fotbalul la CSS Gloria, a debutat la seniori pentru West Petrom Pecica, apoi a îmbrăcat tricoul UTA-ei în prima ligă, în 2002-2003. De la Arad a plecat la Bellinzona (2003-2007), după care a venit marele transfer la AS Roma. A avut un ghinion teribil în prima perioadă din Cetatea Eternă, accidentându-se grav într-un amical cu West Ham United ce i-a frânat ascensiunea. Mijlocașul de bandă stângă a strâns din dinți și a revenit, Roma împrumutându-l la Pisa și Triestina, iar în ultimul sezon (2010) i-a oferit și șansa debutului în serie A și în Coppa Italia.

2010-2011 a marcat revenirea sa în România, la U Cluj, dar experiența a fost de scurtă durată, pentru că sub Feleac începeau să se agite apele. Piț și-a găsit liniștea tocmai în Azerbaidjan, la Khazar Lankaran, unde a jucat patru ani. A fost unul din cei mai apreciați fotbaliști ai echipei pe care a antrenat-o și Mircea Rednic și a respirat aerul cupelor european. Are trei trofee internaționale în palmares  – Coppa Italia, Cupa Azerbaidjanului, dar și Supercupa câștigată cu Khazar.

S-a întors în această toamnă în țară, fiind legitimat de Viitorul Constanța, de care s-a despărțit recent. Mâine, de la 16,00, ar urma să joace sub comanda lui Roli Nagy (care i-a fost coleg la UTA), într-un amical programat la Pecica, în compania Progresului.

Sursa: Sport Arad

Pe aceeași temă