UTA a împrumutat un mijlocaș ghanez de la CFR!

Dacă nu au bătut palma pentru Sergiu Buș, pentru simplul fapt că jucătorul nu a dorit să joace cel puțin până în vară la Arad, UTA și CFR Cluj s-au înțeles pentru un alt fotbalist. Este vorba despre Adolfo Godfred, un mijlocaș ghanez de 20 ani, care a sosit la campioana României vara trecută de la AC Parma.

Mijlocaș central, Godfred nu a reușit să se impună în Dealul Gruia și va evolua sub formă de împrumut în „alb-roșu” până la finalul stagiunii. „Ne mai trebuia un mijlocaș central care face bine ambele faze. Nu e un număr 10 în adevăratul sens al cuvântului, dar e destul de tehnic și vede bine jocul”, ne-a declarat Adrian Falub.

Prin această mutare, antrenorul „textiliștilor” completează golul lăsat liber de Alexandru Neagu, care a recidivat și va lipsi de pe gazon până la finalul campionatului. „Neagu s-a operat ieri, și-a băgat și o tijă în picior, era clar că nu ne mai puteam baza deloc pe el. Așa am apelat la Godfred, un mijlocaș central polivalent, care e și junior pe deasupra”, a mai spus Falub.

Probabil, noul sosit în Calea Aurel Vlaicu va lupta pentru un tricou de titular cu Florin Lazea.

Cum ieri a fost ultima zi de transferuri în România (exceptându-i pe jucătorii liberi de contract), utiștii l-au și legitimat pe Adolfo Godfred, la fel întâmplându-se și cu Alex Capătă, care revine de la Sebiș, Adrian Voiculeț, Cristian Monac și Cristian Silvășan.

Sindou Dosso încearcă să-și facă loc în atac

După împrumutul lui Adolfo Godfred de la CFR Cluj și „repatrierea” experimentaților Silvășan și Voiculeț, UTA ar mai avea nevoie doar de doi-trei jucători pentru a-și completa lotul pentru retur. Vârf de listă este în continuare un portar de valoare, care ar putea sosi din Serbia, însă mai există și o variantă de top internă. Apoi, Adrian Falub mai caută un atacant de careu, care ar putea să joace și pe banda dreaptă în sistemul 3-4-3.

Deocamdată, în cantonamentul de la Gyula a ajuns un atacant de culoare impresariat de Mihai Joița. Sindou Dosso are 26 de ani, a evoluat două sezoane și jumătate la formația maghiară de prima ligă, Kecskemeti TE, perioadă în care a marcat doar trei goluri.

„Are un fizic bun, 1,84 metri, mi se pare că poate juca atât vârf, cât și al doilea atacant. La prima vedere, pare ok, o să-l mai vedem la lucru în zilele ce urmează”, ne-a mărturisit Adrian Falub.

Dar, tehnicianul „textiliștilor” mai așteaptă și alți jucători. „Avem promisiuni că vor sosi doi-trei jucători ofensivi din Italia”, ne-a mărturisit Adrian Marțian, care dorește să-i ofere antrenorului său un lot cât mai bun pentru returul sezonului.

Sursa: Sport Arad

Pe aceeași temă