Unirea Alba Iulia, pe punctul să vândă un jucător în Liga 1. „U” Cluj, UTA sau Petrolul au intrat pe fir, dar sunt ignorate. „Mă încântă posibilitatea să ajung în prima ligă”

Unirea Alba Iulia, pe punctul să vândă un jucător în Liga 1.

Unirea Alba Iulia e pe cale să dea un nou jucător Ligii 1, chiar dacă nivelul la care evoluează acum este unul mult inferior, abia de mijlocul clasamentului în Liga a 3-a. Unul dintre puștii formației din Alba a atras atenția după doar șase luni de la achiziționarea sa. Este vorba despre Răzvan Ivan (19 ani, foto text – nr. 24), un fundaș dorit de Concordia Chiajna, însă asupra căruia și-au arătat interesul și alte cluburi importante.

Unirea l-a achiziționat pe Răzvan Ivan în vară, după ce a achitat aproximativ 7.000 de lei clubului Viitorul Argeș „Alexandru Duminică”, reprezentând indemnizația de formare, și l-ar putea vinde acum pentru 50.000 de euro Concordiei Chiajna. Penultima clasată din Liga 1 l-a avut deja o săptămână în probe pe jucătorul originar din Pitești. Negocierile dintre cluburi sunt încheiate, în acest moment lipsind doar semnătura fundașului, scrie Ziarul Unirea.

Pe fir au intrat și câteva nume importante din Liga 2, ca „U” Cluj, UTA Arad, Petrolul sau Energeticianul, dar jucătorul ar prefera să intre în circuitul Ligii 1. De serviciile sale sale s-au interesat inclusiv Poli Iași și FCSB, împotriva acesteia din urmă jucând în toamnă în Cupa României. Mai mult, în vară a fost în curtea CFR-ului, care l-a scăpat printre degete. „Mă încântă ideea de a juca la o echipă de pe prima scenă, este o oportunitate să mă afirm. Sunt foarte aproape să semnez cu Concordia, am și discutat pe această temă cu impresarul ce mă reprezintă. Din punctul meu de vedere, dacă cluburile s-au înțeles, nu vor fi probleme. În acest moment nu contează atât de mult partea financiară, când faptul că am posibilitatea să ajung în Liga 1 și cred că voi face față”, a spus Răzvan Ivan pentru Ziarul Unirea.

Răzvan Ivan a început fotbalul la LPS Pitești, în 2012 a trecut la Viitorul Argeș, iar următorii doi ani i-a petrecut la Centrul de Excelență „Tricolorul 11” de la Târgu Mureș. În vară a fost aproape să ajungă la FC Argeș, însă echipa din Liga 2 nu a vrut să achite indemnizația de formare, dar și la CFR Cluj 2, însă totul a căzut din cauza conflictelor interne care au avut loc la echipa campioană. În schimb, Unirea Alba Iulia a profitat de situație și l-a legitimat pe fundașul care poate evoluat atât în flancul drept, cât și în zona centrală. Ivan a avut evoluții bune la Unirea și a marcat inclusiv de patru ori, fiind golgheterul echipei în tur. După finalul primei părți a sezonului, jucătorul a mers o săptămână în probe la Concordia Chiajna, acolo unde a evoluat inclusiv într-un meci amical, contra lui Dinamo (foto).

Fost component la diverse generații ale naționalei, cu 30 de jocuri internaționale, Ivan este acum aproape de primul mare pas în cariera sa: transferul în Liga 1.

Pe aceeași temă