Un fost rapidist, ținta Petrolului pentru a „securiza” poarta. Ceilalți doi jucători pe care ploieștenii îi vor în lot

UPDATE: Petrolul a pierdut lupta cu FC Voluntari pentru portarul Virgil Drăghia. Ultima dată la Juventus București, Drăghia a semnat cu clubul ilfovean din Liga 1.


 

Rămasă doar cu Mirel Bolboașă, după ce Leo Grozavu a renunțat la Raul Avram și Raul Botezan, cărora clubul le caută variante privind cedarea lor sub formă de împrumut la alte echipe, Petrolul negociază în această perioadă și transferul unui portar cu experiență pentru lotul cu care va trage la promovarea în Liga 1. Fostul rapidist Virgil Drăghia (27 de ani) este dorit la Ploiești, însă „lupii” se luptă pentru el cu FC Voluntari, club care, de asemenea, l-a ofertat.

Pentru a-și securiza postul de portar, Petrolul s-a orientat către Virgil Drăghia, scrie Ziarul Prahova. Ultima dată prezent la Juventus București, trecut în cariera sa și pe la Rapid și Concordia Chiajna, portarul de 27 de ani a fost titular la formația din Colentina, cu care a retrogradat în Liga 2 și astfel a devenit „liber de contract”. Pe fir a intrat însă și FC Voluntari, astfel că jucătorul cântărește acum ofertele înainte de a lua o decizie.

La reunirea Petrolului au fost prezenți și tinerii portari Daniel Isvoranu (19 ani, Concordia Chiajna), Leonard Petrișor (20 ani, Darfo Boario, Italia) și Ionuț Gurău (19 ani, Viitorul Constanța). Primii doi au fost păstrați și în această săptămână de antrenorul Grozavu, și, cele mai probabil, doar unul va rămâne în lot, urmând a fi a treia variantă pentru titularizare.

Țigănașu, ținut pe loc de ACS Poli. Marinescu, pus pe liber de Voluntari

Până acum, Petrolul a realizat șase transferuri: Claudiu Herea (28 ani, mijlocaș, ex CS Balotești), Florin Plămadă (26 ani, fundaș central, ex FC Botoșani), Sebastian Ghinga (31 ani, mijlocaș defensiv, ex Sepsi OSK Sfântu Gheorghe), Jean Theodoro Sobrinho (25 ani, mijlocaș ofensiv, ex Zimbru Chișinău), Cristian Danci (29 ani, mijlocaș, ex FC Hermannstadt) și Alexandru Eugen Nica (20 ani, atacant, ex CS Balotești).

Dacă va accepta oferta, Drăghia va fi al șaptelea nou-transferat, iar alte noi achiziții ar putea fi Alexandru Țigănașu (28 de ani) și Laurențiu Marinescu (33 de ani).

Țigănașu a fost ofertat de Petrolul, însă deocamdată nu poate fi prezentat, deoarece încă nu a devenit liber de contract față de fosta sa echipă, ACS Poli. Clubul timișorean a făcut recurs la litigiul pierdut cu jucătorul de bandă stânga pentru a trage de timp și a nu-i plăti restanțele. Pe 3 iulie se dă un nou verdict, atunci când Țigănașu probabil va fi declarat liber și va putea fi anunțat la Petrolul.

Cât îl privește pe Marinescu, mijlocașul ploieștean a fost pus pe liber de FC Voluntari și ar fi o adevărată lovitură de imagine dată de Petrolul dacă va reuși să-l convingă să accepte oferta.

În precedentul sezon al Ligii 1, experimentatul jucător care a trecut și pe la FCSB a evoluat în 34 de meciuri și a înscris cinci goluri.

Pe aceeași temă