„Un club ce vrea să promoveze și a cam ieșit din obiectiv trebuie să facă schimbări în lot”

„Un club ce vrea să promoveze și a cam ieșit din obiectiv** trebuie să facă schimbări în lot

„Oficialii” UTA-ei au făcut o primă listă neagră în vestiar pe care și-au găsit numele nu mai puțin de nouă jucători, plus Silvășan, căruia nu i se mai reînnoi contractul. Până astăzi, nimeni din cadrul grupării „textiliste” nu a vorbit despre motivele despărțirii de Samaranda, Calvin, Nazari, Chindriș, Ricardo, Hiago, Marcelinho, Bucur și Weller, sarcina căzând pe umerii lui Adrian Falub.

Antrenorul „Bătrânei Doamne” lasă să se înțeleagă că decizia îi aparține în proporție covârșitoare și a dat și explicații pentru ea. „Pe oriunde am antrenat, atâta timp cât echipa a avut rezultate și și-a îndeplinit obiectivele, rar m-am despărțit de un jucător sau altul. Și când am promovat cu Alba Iulia sau Târgu Mureș, am mers în foarte mare măsură pe lotul care au câștigat seria în liga secundă. Din păcate, la UTA acest lucru nu mai poate fi valabil, fiindcă s-a ratat o promovare în vară, iar acum, la jumătatea noului sezon, ne-am îndepărtat mult, poate decisiv de obiectiv. Dacă nu putem urca mai sus de locurile 4-5, este evident că trebuie schimbat ceva. Nu putem merge pe aceiași jucători la nesfârșit numai pentru că unii sau alții țin la ei. Și mie îmi sunt dragi, chiar țin să le mulțumesc pentru ceea ce au făcut pentru club, colegi și antrenori, dar rezultatele sunt cele contează în fotbal. Asta e viața, ăsta e fotbalul, uneori trebuie să iei hotărâri radicale”, a precizat „principalul” arădenilor.

Întrebat dacă au contat și alte aspecte în alcătuirea listei cu fotbaliști indezirabili, în afara celor de ordin fotbalistic, Adi Falub a afirmat: „Nu le reproșez decât rezultatele slabe și asta pe fondul nenumăratelor discuții pe care le-am avut cu ei. Le-am dat dreptate în unele probleme, cum ar fi restanțele financiare, însă am fost cu toții de acord să băgăm capul în pământ și să facem totul pentru a câștiga meciurile cu FC Maramureș și FC Bihor. S-a întâmplat ce s-a întâmplat, am luat un singur punct din șase în fața unor formații de bătut și, practic, am dat cu piciorul la tot ce am făcut bun din etapa a cincea încoace. Nu spun că jucătorii deja anunțați să-și caute alte echipe sunt principalii vinovați pentru îndepărtarea de obiectiv, însă o schimbare trebuia făcută. Și, fiiți siguri, că vor mai urma și alții care vor pleca de la UTA”.

Dacă în clasamentul în general, „Bătrâna Doamnă” se află pe poziția a 5-a, la capitolul defensivă, „alb-roșii” stau cel mai bine în seria de Vest a ligii secunde. Cu doar 9 goluri înacasate, arădenii ar trebui să fie mulțumiți de prestația apărării, inclusiv de cea a portarilor. Însă, cel puțin Mădălin Smaranda a fost informat că e liber să plece. „Avem strategia noastră, pe care o s-o afle toată lumea cât de curând. Cât despre părerea lui Dan Țapoș în favoarea lui Smaranda, el are tot dreptul său să și-o exprime, dar ar fi fost bine să ne-o spună nouă mai înainte. În rest, el ca antrenor cu portarii are datoria să pregătească ce i se pune la dispoziție”, a adăugat „principalul” grupării „textiliste”, care a mai ținut să precizeze că numărul mic de goluri încasate se datorează în primul rând unei organizări bune a jocului în toate compartimentele. Pe de altă parte, din informațiile noastre, UTA se pregătește să renunțe și la Remo Amadio, însă în cazul italianului lucrurile sunt ceva mai complicate, atâta timp cât el încă aparține celor de la CFR Cluj.

Asemenea fotbaliștilor, Falub a plecat acasă, în vacanță, dar spre finalul acestei săptămâni dorește să revină la Arad pentru noi discuții cu președintele Giovanni Catanzariti. Acestea s-ar putea purta și în jurul listei de întăriri pentru retur, cu mențiunea că politica UTA-ei s-ar putea schimba în această iarnă. „Vorbesc mereu cu președintele și el știe pe ce posturi mai trebuie să ne întărim și cam care ar fi jucătorii potriviți pentru asta. Dar, în funcție de resursele sale, sau mai bine spus despre concretizarea unor discuții pentru un sprijin concret începând din această iarnă, vom apuca o cale sau alta. Nu e exclus să mergem pe foarte mulți tineri din retur,  cum nu e exclus ca și Falub să plece de la Arad. Poate, nu o să mai fiu dorit, poate există alte planuri, vom vedea ce se întâmplă în săptămânile următoare”, a încheiat tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

 

Sursa: Sport Arad

Pe aceeași temă