Petrolul ridică la 12 numărul jucătorilor de care se desparte. Ultimii doi „lupi” care părăsesc haita

Petrolul ridică la 12 numărul jucătorilor de care se desparte.** Ultimii doi

Mugurel Cornățeanu ridică la 12 numărul jucătorilor de care Petrolul s-a despărțit în această iarnă. Pe lângă confirmarea rezilierii contractului cu fundașul Florin Plămadă (26 de ani), ploieștenii au renunțat și la mijlocașul Claudiu Herea (28 de ani). Ambii fuseseră aduși în vara trecută pentru a ajuta echipa la promovare, însă prestațiile avute nu s-au ridicat la nivelul așteptat.

Florin Plămadă a fost adus în vară de la FC Botoșani, iar fundașul originar din Rădăuți, care în trecut a mai evoluat pentru Petrolul, a fost utilizat în 15 meciuri, în 13 ca titular, și a înscris un gol, cu Chindia (2-0). În multe dintre jocuri a fost depășit cu ușurință de adversari, lucru ca a dus, în cele din urmă, la îndepărtarea sa. Plămadă mai avea contract cu Petrolul până în anul 2020.

O despărțire neașteptată a fost și de mijlocașul Claudiu Herea. Tehnicul jucător dorit inclusiv când echipa era în Liga 3 a fost achiziționat în vară, însă nu a impresionat în cele 15 meciuri în care a fost utilizat, dintre care în 10 a început ca titular. A înscris trei goluri, cu Balotești (0-3), „U” Cluj (2-3) și Brăila (3-2), dar le-a lăsat mai mereu impresia spectatorilor că nu se implică în totalitate ori că nu se ridică la nivelul echipei.

„Doi dintre jucătorii care, în prima parte a sezonului, au făcut parte din lotul petroliștilor, mijlocașul Claudiu Herea și fundașul central Florin Plămadă, și-au încheiat, în mod oficial, raporturile contractuale cu gruparea ploieșteană. În cazul ambilor, rezilierea înțelegerilor s-a produs prin acordul părților.

În actuala ediție de campionat, Claudiu Herea a bifat 15 apariții, înscriind de trei ori, în vreme ce Florin Plămadă a evoluat în 15 partide, punctând o dată.

FC Petrolul Ploiești le mulțumește celor doi jucători și le urează mult succes în cariera viitoare!”, a anunțat Petrolul pe pagina sa de facebook.

Petrolul s-a mai despărțit în această iarnă și de Daniel Isvoranu, Cristian Danci, Antonio Cruceru, Alexandru Ciocâlteu, Jean Prunescu, Mihai Ene, Toto Tamuz, Robert Grecu, Mihai Velisar și Andrei Rus, ultimii doi împrumutați la SCM Gloria Buzău.

Pe lista disponibilizaților ar putea apărea în curând fundașul Marius Antoche, dar și portarul Arpad Tordai.

La capitulul achiziții, Petrolul i-a adus până acum pe grecii Chrysovalantis Kozoronis (26 ani, mijlocaș defensiv, ex Ergotelis) și Georgios Sarris (29 ani, fundaș central, ex Hamilton Academical), Bogdan Rusu (28 ani, atacant, împrumut de la FC Hermannstadt), Robert Moldoveanu (19 ani, atacant, împrumut de la Dinamo), Alexandru Stoica (21 ani, mijlocaș, împrumut de la Viitorul), Florin Borța (19 ani, fundaș, împrumut de la U Craiova), Ianoș Brînză (20 ani, portar, împrumut de la FC Botoșani).

Petrolistul Boldești, primul adversar din amicale

Altfel, Petrolul și-a stabilit și un prim test pentru această perioadă a pregătirilor, ce ar urma să se desfășoare chiar înainte de plecarea în cantonamentul din Antalya, programat în perioada 28 ianuarie – 9 februarie, unde vor disputa și patru jocuri amicale.

Astfel, sâmbătă, 26 ianuarie, începând cu ora 11:00, jucătorii lui Mugurel Cornățeanu vor disputa un meci de verificare cu Petrolistul Boldești, cel mai probabil pe terenul sintetic de la Parcul Municipal Vest. Desfășurarea acestui joc va depinde, evident, și de condițiile meteorologice de pe parcursul săptămânii viitoare.

Pe aceeași temă