Un atacant din Chile și unul din Liga I, noile ținte ale Botoșaniului!

Un atacant din Chile și unul din Liga I,** noile ținte ale Botoșaniului!

Conducerea clubului FC Botoșani este în negocieri cu mai mulți jucători și impresari din România și din străinătate. Printre jucătorii care ar putea ajunge la FC Botoșani se numără și un atacant chilian despre care finanțatorul Valeriu Iftime spune că este foarte bun.

În afara acestui atacant, mai sunt discuții pentru aducerea unor fotbaliști africani, dar oficialii botoșăneni sunt sceptici deoarece aceștia au nevoie de o perioadă mai mare de adaptare. Cât privește jucătorii români, oficialii botoșăneni spun că nu au renunțat nici măcar la Attila Hadnagy de la FC Brașov și Sergiu Buș de la CFR Cluj. Cei doi au refuzat inițial oferta botoșănenilor pe motiv că vor să joace la echipe din liga I.

„În mod cert va veni un atacant de Liga I. De asemenea, va mai veni un atacant din Chile. Este un atacant foarte bun care joacă la Lima. Cornel Șfaițer are mai multe variante. Nu am încheiat discuțiile nici cu Hadnagy sau Buș. Ei sunt în așteptare. Toți atacanții buni vor la Liga I. Botoșaniul a început să devină interesant pentru că noi am anunțat că vrem promovare”, a spus Valeriu Iftime.

Au găsit soluția legală pentru a primi finanțare de la CJ

Oficialii clubului au analizat toate variantele legale pentru a obține o finanțare de la Consiliul Județean. Aceștia susțin că vor plăti cei 200.000 de lei, imputați de Curtea de Conturi după care vor depune un proiect de finanțare în valoare de un milion de lei.

În urma unui control efectuat de Curtea de Conturi s-a constatat că Asociația Fotbal Club Botoșani nu avea documentația în regulă, în 2008, când a primit o finanțăare de 200.000 de lei de la Consiliul Județean. Conform deciziei Curții de Conturi, FC Botoșani trebuie să returneze Consiliului Județean această sumă de bani iar până la stingerea litigiului, clubul fanion al județului nu mai poate obține niciun leu de la CJ.

Valeriu Iftime, principalul finanțator al FC Botoșani a avut o discuție cu reprezentanții Consiliului Județean și le-a transmis că va plăti cei 200.000 de lei, plus penalitățile ce vor fi stabilite, astfel încât clubul de fotbal să poată primi acea finanțare promisă.   

„Am avut un proiect de finanțare în anul 2008 prin care Consiliul Județean a dat 200.000 de lei. Atunci am trecut de pe societatea pe acțiuni pe asociația sportivă. La dosar nu a fost depusă afilierea asociației FC Botoșani la FRF. Nu ai cum să nu fii afiliat. Pentru că acel document l-am depus după aprobarea cererii de finanțare, Curtea de Conturi a spus că nu e legal. Este absurd și în orice proces câștigăm. Am discutat cu domnul Sorescu și i-am spus că vom plăti cei 200.000 de lei plus penalitățile de rigoare, pentru a stinge acest litigiu. Ulterior, devenim eligibili pentru a accesa un nou proiect. A rămas ca dumnealor să se consulte cu juriștii. Vreau să stingem litigiul dar nu închidem cauza. Procesul va continua și noi ne recuperăm banii”, a spsu Valeriu Iftime.

În toamna anului trecut, Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean a promis că din bugetul pe 2013 va aloca suma de un milion de lei pentru clubul FC Botoșani pentru a sprijini promovarea echipei fanion a județului în liga I.

Dacă la Consiliul Județean lucrurile nu sunt clare, în schimb primăria va aloca clubului FC Botoșani suma de 900.000 de lei. Comparativ cu anii precedenți, sunt mai puțini bani dar în schimb primăria mai are de investit circa 600.000 de euro în stadionul Municipal.

Sursa: Bt online

Pe aceeași temă