„U” Cluj își întărește lotul cu jucători de la Steaua și Pandurii. Noutățile de la antrenamentele lui Teja

Laurențiu Reghecampf a definitivat lotul cu care va aborda partea a doua a campionatului, unul dominat de vedetele aduse în această iarnă, iar mai mulți tineri de perspectivă aduși de Mirel Rădoi nu și-au găsit locul în planurile antrenorului Stelei. Astfel, după ce Enceanu, Tudorie și Ștefănescu au fost împrumutați la FC Voluntari, a venit rândul unui alt jucător să se despartă temporar de campioana ultimelor trei sezoane.

Este vorba despre Alexandru Târnovan (20 de ani), care a fost împrumutat în Liga 2, la Universitatea Cluj, unde a participat deja la primul antrenament sub comanda lui Mihai Teja, anunță știridesport.ro.

Târnovan a debutat în Liga 1 la doar 17 ani, în tricoul Viitorului, și, după doar opt meciuri la clubul patronat de Gică Hagi a fost împrumutat la Steaua, echipă pentru care a înscris la chiar primul meci, contra Oțelului. Steaua l-a cumpărat apoi pentru 300.000 de de euro, dar mijlocașul ofensiv nu a reușit să se impună în prima echipă și a fost împrumutat la Gaz Metan Mediaș, de unde a revenit în vara anului trecut. În prima parte a campionatului, sub comanda lui Mirel Rădoi, Târnovan a prins trei meciuri: unul în Liga 1, cu FC Botoșani, unul în Cupa României, cu FCM Baia Mare. și unul în Cupa Ligii, contra lui ACS Poli Timișoara.

Mijlocașul Stelei devine al patrulea nume nou venit sub comanda lui Mihai Teja la Universitatea Cluj, după Nicușor Grecu (ex Oțelul, aparține de CSMS Iași), Alexandru Dan (Pandurii) și Carlo Erdei (Pandurii). Acesta din urmă a fost împrumutat de la Pandurii după ce în această iarnă s-a pregătit cu echipa lui Edi Iordănescu, a fost utilizat în meciurile amicale și chiar a fost rezervă în primul oficial din Liga 1 din 2016. Cum șansele sale să joace la Pandurii erau destul de mici, s-a preferat ca Erdei să fie împrumutat la „U” Cluj. Înainte să revină în România, aici unde a fost crestut de LPS Satu Mare, Carlo Alex Erdei a jucat pentru echipa under 19 a lui Wolverhampton.

Altfel, Steaua l-a mai împrumutat în această iarnă la Gloria Buzău și pe Theodor Botă, un alt tânăr jucător achiziționat la finalul anului trecut atunci când campioana era condusă de Mirel Rădoi. Botă, aparținea de Viitorul Mihai Georgescu și a jucat în prima parte a sezonului la Sănătatea Cluj. Tânărul atacant e în acest moment în Israel, component al lotului naționalei Under 19 a României.

Pe aceeași temă