Al treilea transfer pentru FC Hermannstadt este un fost jucător al FCSB

Al treilea transfer pentru FC Hermannstadt** este un fost jucător al FCSB

AFC Hermannstadt a reușit al treilea transfer în această iarnă. După fundașul Alexandru Coman (ex CS Balotești) și mijlocașul Olivian Surugiu (ex Gaz Metan Mediaș), echipa sibiană a bătut palma cu încă un mijlocaș, tot cu experiența Ligii 1. Este vorba despre Alexandru Târnovan (22 de ani), un bistrițean care tocmai s-a despărțit de FC Botoșani.

Crescut de Academica Gheorghe Hagi, Târnovan a fost promovat în echipa mare a Viitorului, pentru care a prins, timp de două sezoane, meciuri în Liga 1. În toamna anului 2013 a ajuns sub formă de împrumut la FCSB, ca în ianuarie 2014 să fie achiziționat de la clubul lui Hagi pentru 300 de mii de euro. Pentru roș-albaștrii a evoluat foarte puțin, astfel că în sezonul 2014/2015 a fost împrumutat la Gaz Metan Mediaș, în Liga 1. A revenit apoi la FCSB, unde a jucat în doar un meci, ca în retur să fie cedat în Liga 2 la Universitatea Cluj. În ultimul sezon și jumătate a făcut parte din lotul echipei FC Botoșani, unde a evoluat în doar 9 meciuri în Liga 1. Acum a ajuns liber de contract la FC Hermannstadt, alături de care are ca obiectiv promovarea.

Alexandru Târnovan a fost internațional Under 19, pentru care a îmbrăcat tricoul de patru ori.

La capitolul despărțiri, cele anunțate oficial până acum de FC Hermannstadt sunt rezilierea cu atacantul Dan Roman și împrumutul lui Radu Necșulescu la SC Oțelul Galați.

Pe aceeași temă