„U” Cluj i-a adus concurent serios integralistului Niczuly. Titularul cert al unei fost prim-divizionare a semnat cu „studenții”

Rămași fără Valentin Lemnaru, Ionuț Târnăcop sau Hristu Chiacu, jucători cu experiența Ligii 1, Universitatea Cluj a bifat în cele din urmă un transfer în această iarnă. Testat în ultima săptămână de Mihai Teja, portatul Nicușor Grecu (23 ani, foto) a semnat cu „U” și va fi un concurent serios pentru Roland Niczuly, titularul cert din prima parte a acestui sezon de Liga 2.

Nicușor Grecu a fost împrumutat de la CSMS Iași, echipa de care aparține și de la care fusese redirecționat în prima parte a sezonului la Oțelul Galați. Tânărul portar a fost, la fel ca Niczuly, titular în toate meciurile desfășurate de echipa sa în Liga 2, 17 la număr.

„Grecu a jucat meci de meci la Galați, l-am avut adversar direct când antrenam la Rapid și se mișcă bine, e un portar cu calități reale. Țicrea și Vaida vor pleca împrumut la alte echipe. Au și ei nevoie de jocuri în picioare. În plus, în Liga a II-a nu are nicio logică să ții trei seniori. Am ales să promovăm un junior ca al treilea portar, pe Rareș Pop, pe care o să-l propun și la lotul național”, a spus, pentru stiridesport.ro, Mihai Nădăban, antrenorul de portari al Universității Cluj.

Astfel, în 2016, „U” Cluj se va baza pe portarii Roland Niczuly (20 ani), Nicușor Grecu (23 ani) și Rareș Pop (17 ani), în timp ce Răzvan Vaida și Alexandru Țicrea vor fi împrumutați la alte echipe.

Cu Universitatea se pregătește în această perioadă încă un portar, Cantug Temel, un turc de 21 de ani fost internațional de juniori.

Pe lângă jucătorii amintiți mai sus că au plecat de la Universitatea Cluj, „studenții” nu se vor mai baza în 2016 nici pe mijlocașul Lorant Kovacs. Acesta a fost vândut la Debrecen, în prima ligă din Ungaria, pentru suma de 30.000 de euro.

Pe aceeași temă