Argeșul, mobilizat la maximum înaintea derby-ului cu „U” Cluj. Săndoi: „Am avut prestații și rezultate bune în partidele cu echipele importante”

Marius ANGHEL 22 Mar. 2019, 12:49 Campionat

Fără victorie în 2019 și cu salarii blocate, jucătorii echipei FC Argeș vor avea în etapa a 26-a a Ligii 2 un meci și mai greu decât cele disputate până acum. Duminică, de la ora 20:00, alb-violeții joacă la Cluj Napoca împotriva Universității Cluj, ocupanta locului 2, una dintre cele mai puternice echipe din campionat și candidată la promovare.

Emil Săndoi ridică în slăvi lotul Universității Cluj și parcursul din acest sezon, însă își face speranțe că jucătorii săi vor trece peste perioada de criză în care se află în acest debut de an. Antrenorul Argeșului ia partea plină a paharului din ultimele două meciuri, faptul că echipa sa nu a primit gol, și are încredere în elevii săi, fiindcă au demonstrat în precedentele întâlniri cu adversari importanți că se pot ridica la nivelul lor.

„Ne așteaptă un meci dificil, cu o încărcătură deosebită. Întâlnim o echipă foarte bună, ce are în componență internaționali, jucători cu nume, ce au evoluat în campionate din străinătate. O echipă solidă, care vine după o serie fantastică de rezultate în campionat, o echipă cu mulți suporteri, o formație de tradiție, cu un palmares foarte bun, cu un buget mare, care și-a cam permis orice din punct de vedere al transferurilor și a condițiilor de pregătire. Ne așteptam la acest aspect, știam de la început că Universitatea Cluj va lupta în acest sezon doar cu gândul să promoveze. Noi încercăm să luăm jumătatea plină a paharului, nu am primit gol în ultimele două partide, chiar dacă nu am câștigat. În rest, e adevărat că avem unele probleme la finalizare, care țin de câteva etape. Când nu reușești să înscrii, nu poți nici să câștigi. Am avut ocazii în două dintre cele patru meciuri, dar nu am am înscris și s-a văzut pe tabela de marcaj. Am lucrat la finalizare în ultimul timp. Recunosc, sunt puțin îngrijorat că au trecut câteva etape și nu ne-am desprins pe tabela de marcaj. Jucătorilor, ca implicare, nu am ce să le reproșez, dar ne lipsește un vârf de barcă. Am fost aproape de rezultate bune și nu am reușit să câștigăm. Duminică va fi un derby al ligii secunde. Noi am avut prestații și rezultate bune în partidele cu echipele importante din liga secundă. Ultima partidă, derby-ul cu Târgoviște, de acasă, l-am pierdut și știți foarte bine în ce condiții. Parcă s-au adunat toate ghinioanele la un loc”, a spus Emil Săndoi despre meciul cu Universitatea.

„Va fi un meci greu, pentru că întâlnim un adversar care nu ia în calcul decât promovarea. Sperăm să facem un meci bun și să ne întoarcem cu cele trei puncte puse în joc. Va fi dificil, dar nu imposibil. Atmosfera e bună în sânul echipei. Suferim puțin la finalizare, dar sunt meciuri și meciuri… Sper să înscriem la Cluj și să obținem un rezultat bun”, a vorbit și mijlocașul Eduard Florescu.

„Un meci dificil, între două echipe de tradiție ale fotbalului românesc. Sper să obținem cele trei puncte și să facem un meci frumos. Presiunea nu este pe noi, ci apasă pe umerii lor, pentru că ei au ca obiectiv promovarea în Liga 2”, e de părere portarul argeșenilor, Nicușor Grecu.

Înaintea întâlnirii de pe Cluj Arena, „U” ocupă locul 2, cu 56 de puncte, cu două mai puțin decât liderul Sportul Snagov, iar FC Argeș se situează pe locul 6, cu 43 de puncte. În partida din turul campionatului, FC Argeș s-a impus cu 2-1 în Trivale în fața Universității.

Marius ANGHEL 22 Mar. 2019, 12:49 Campionat
Pe aceeași temă