„U” Cluj, fără bani, dar cu jumătate de echipă schimbată. Teja nu mai are cea mai tânără echipă din Liga 2 după ce a adus opt jucători din Liga 1

  • Raul Ciupe este ultimul transfer al clujenilor, fostul fundaș de la FC Viitorul fiind și viitorul căpitan de la „U”.
  • Oficialii clujenilor le-au promis jucătorilor noi că vor primi bani, doar în cazul unei promovări, iar majoritatea dintre cei veniți sunt împrumutați.


Universitatea Cluj reia campionatul sâmbătă, după o iarnă zbuciumată, cu greve ale fotbaliștilor neplătiți, fără bani de transferuri și cu amenințarea falimentului deasupra capului. Chiar și în aceste condiții, clujenii au surprins cu campania de transferuri din această iarnă, cel puțin din punct de vedere numeric.

„Alb-negrii” au adus opt jucători noi, în toate compartimentele, iar mulți dintre aceștia sunt așteptați să fie titulari în primul joc, cu CS Mioveni. „Le promitem doar, în cazul promovării, că le vom oferi bani. Decât să stea prin C sau la echipele a 2-a și a 3-a mai bine vin să joace la noi”, a comentat Teja campania de transferuri.

Clujenii și-au suplimentat variantele pentru postul de portar prin aducerea cu titlul de împrumut a lui Mirel Bolboașă (ex-Petrolul) și Nicușor Grecu (ex-Oțelul). Teja va avea și mai mulți fundași la dispoziție. Cel mai sonor nume fiind cel al lui Raul Ciupe, care a jucat zece meciuri în acest sezon pentru FC Viitorul. Fundașul dreapta a semnat astăzi contractul cu echipa clujeană și va fi noul căpitan. Șandru, cu nouă meciuri pentru Pandurii, în acest sezon, și Voineag, care a debutat la Chiajna, în 2015, sunt fundașii veniți sub formă de împrumut la Cluj.

Tot de la Pandurii a venit și mijlocașul Alex Dan, ca și Carlo Erdei, tot sub formă de împrumut. Clujenii și-au adus și un atacant nou, Alex Târnovan, jucătorul împrumutat de la Steaua, semnând și el până în vară.

În ciuda acestor mutări, situația financiară a Universității rămâne una precară, suporterii organizând un miting pentru a protesta împotriva actualei conduceri, pe 10 martie.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Pe aceeași temă