Traore și Dragalina întăresc lotul „șoimilor” înaintea primului meci oficial. La Pâncota e în probe și un atacant ugandez

Traore și Dragalina întăresc lotul

Conducerea Pâncotei a luat act de doleanțele lui Ionuț Popa și i-a adus adus cei trei fotbaliști solicitați. E adevărat, doar doi dintre ei sunt certitudini, în sensul că au confirmati returul sezonului trecut în Liga a 2-a, dar s-ar putea ca și cel de-al treilea să fie pe placul lui „Mister”.

În primul rând, Pavel Piroș a reușit să-l „smulgă” definitiv pe Souleymane Traore din „ghearele” celor de la CSM Sighetu Marmației. „A devenit sută la sută jucătorul Pâncotei”, a spus președintele „alb-negrilor” despre fundașul central de 22 de ani orginar din Coasta de Fildeș.

Prin urmare, începând de luni, odată cu antrenamentul de la ora 17, Traore se pune din nou la dispoziția lui Ionuț Popa, ca și un alt fotbalist care a evoluat în „alb-negru” în stagiunea trecută.

„Dragalina revine și el la echipă. Am bătut palma și ne bazăm pe valoarea și experiența lui pe mai departe”, a mai confirmat Piroș. Mijlocașul ofensiv de 27 de ani a purtat și banderola de căpitan pe finalul sezonului trecut, neincluderea sa în lotul ce a demarat pregătirile în această vară fiind o mare surpriză.

În fine, forța ofensivă a divzionarei secunde din Podgorie ar putea crește odată cu transferul lui Fabiano Kizito. Atacant de forță, ugandezul de 25 de ani s-a remarcat la echipa Primavera a Fiorentinei, între timp stabilindu-se în Olanda, la Rotterdam. Susține că a fost dorit în liga a treia engleză și în cea secundă olandeză, dar statutul său de fotbalist extracomunitar a cântărit greu. Dacă va confirma așteptările lui Ionuț Popa, nici pâncotanilor nu le va fi ușor să-i rezolve actele lui Kizito, dar sunt dispuși să încerce. Dacă ugandezul va fi reținut în lot, numărul jucătorilor de culoare al „alb-negrilor” va crește la patru, Traore, Issa și Ousmane completând lista.

Ineu – Pâncota, al doilea derby zonal în Cupă: „Orice e posibil!”

Altfel, Șoimii Pâncota va debuta astăzi în noul sezon competițional, de la ora 17:30 urmând a întâlni, în deplasare, pe CS Ineu, într-un meci ce contrează pentru turul al patrulea al Cupei României.

Formația din Țara Zărandului a ajuns la al patruluea meci din actuala ediție a Cupa României Timișoreana, după ce a trecut pe rând de Șoimii Lipova, Bihorul Beiuș și Național Sebiș. Această ultimă partidă a fost pur și simplu dramatică, cu goluri spectaculoase, răsturnări de situație și o calificare, în cele din urmă, meritată, obținută la loviturile de departajare. Acum, echipa lui Cristian Sculici dă piept cu Șoimii Pâncota, într-un alt derby zonal, „udat” cu orgolii și ambiții.

De fapt, antrenorul echipei din Parcul Central nu-și ascunde intențiile de a avansa cât mai mult în competiția denumită KO, tocmai pentru victimele pe care le face printre echipele cu pretenții. „Dacă tot am ajuns până aici, de ce să nu ne dorim să mergem mai departe? Fiindcă stăm în prima etapă de campionat, avem posibilitatea să concentrăm toate forțele, toate eforturile pe acest meci, singurul oficial al săptămânii, făcând – totodată – o utilă repetiție pentru debutul de peste două săptămâni, cu Pandurii II. Fiind un nou derby zonal, suporterii nostri și chiar și jucătorii mei vor dori cu atât mai mult să facem o figură frumoasă”, consideră Cristi Sculici.

În urmă cu o lună de zile, „șoimii” se impuneau la Ineu cu 4-0 într-un meci de verificare. „Chiar dacă în fotbal orice e posibil, deci și să se repete acel scor, sunt convins că datele problemei vor fi cu totul altele. Suntem și noi la un cu totul alt nivel fizic față de acum câteva săptămâni, iar concentrarea va fi și ea la alte cote. Oricât ne-am chinui noi, antrenorii, să-i motivăm pe jucători, amicale rămân amicale, în oficiale atitudinea e alta, sau cel puțin așa ar trebui să fie”, a adăugat „principalul” „alb-albaștrilor”, care nu va conta nici astăzi pe accidentatul Zdrențan, dar nici pe Talpaș și Crișan, din motive disciplinare. De asemenea, portarul Șubaș este suspendat, așa că pe bancă va lua loc, cel mai probabil, Alex Mitrea.

Cel puțin la prima vedere, „șoimii” nu par a pune mare preț pe Cupa României sau cel puțin asta susține experimentatul antrenor al Pâncotei. „Pe la niciuna dintre echipele unde am activat nu m-a interesat Cupa. Poate țineți minte că acum câțiva ani, pe când eram la Iași, am trimis la Arad, contra UTA-ei, echipa a doua, iar eu am rămas să fac antrenament cu titularii. Dacă ești realist îți dai seama că această competiție mănâncă bani și energie, însă, până la urmă, voi tine cont și de conducerea clubului înainte de pregătirea jocului. Dacă ea îmi sugerează altceva, se mai schimbă datele problemei”, a mărturisit Ionuț Popa, care va lua loc în tribună astăzi, fiind suspendat după incidentele din ultima etapă a campionatului trecut.

Obișnuit deja cu fazele superioare ale Cupei, Pavel Piroș are un cu totul alt discurs față de antrenorul echipei. „Suntem conștienți că echipa gazdă, una în formare, cu mulți jucători tineri, dornici de performanță, își va vinde scump pielea, dar nu trebuie să uităm că noi avem deja o tradiție frumoasă în această competiție. Am adus echipe de Liga 1 la Pâncota și asta vrem să reușim și în acest an. Va fi un meci frumos cred eu, vor fi și orgolii la mijloc, dar trebuie să dăm totul pentru calificare”, a explicat președintele „șoimilor”.

Formații probabile:

CS Ineu: Bujor – Kocsis, Wild, Tudoroiu, Hulbăr – Bier, Tomuț – Huțanu, Stănaia, Filimon – Mașniță.
Șoimii Pâncota: Sălăjan -Dan, Pascariu, Dubeștean, Siminic – Pavel, Fuchs – Gîlcă, Cuedan, Leucuța  – Ousmane.

Arbitri: Cătălin Botaș – Călin Cimpoieru, Cristian Drăguț (Timișoara)

Sursa: Sport Arad

Pe aceeași temă