Transfer din Liga 1 pentru Aerostar! Ultima noutate din lotul lui Florin Bratu

Problemele din defensivă observate în primul meci oficial din 2019, înfrângerea cu 3-2 în fața Chindiei, după ce jucătorii său au condus de două ori, l-au determinat pe Florin Bratu să își dorească încă un jucător în apărare, iar transferul a fost efectuat rapid. În ultima zi de achiziții din această iarnă, Aerostar Bacău a obținut împrumutul fundașului Ionuț Țenea (23 de ani, îi împlinește pe 21 martie) de la Dunărea Călărași.

Țenea, care a fost unul dintre jucătorii de bază ai echipei Dunărea Călărași, alături de care a promovat din Liga 2 și Liga 1, a fost împrumutat la Aerostar până la vară, scrie Deșteptarea. Fundașul originar din Ostrov a fost trecut pe linie moartă în această iarnă de antrenorul Dan Alexa, după ce în prima parte a sezonului primei ligi a fost utilizat în doar cinci jocuri. În campionatul trecut al eșalonului secund juca în 35 de partide dintr-un total de 38.

Odată cu aducerea lui Țene, Aerostar ajunge la 11 achiziții făcute în 2019, după: portarul Andrei Udeanu (20 ani, împrumutat de la SC Oțelul Galați), fundașii Dudu Drugă (28 ani, ex Energeticianul), Stejărel Vișinar (19 ani, ex Bucovina Rădăuți), Iulian Carabela (23 ani, ex Daco-Getica) și Bogdan Porumb (19 ani, Ardealul Cluj), mijlocașii Alin Gojnea (21 ani, ex CS Balotești), Sorin Tăbăcariu (24 ani, ex FC Argeș), Alexandru Ciocâlteu (28 ani, ex Petrolul) și Daniel Jesse Boateng (26 de ani, ex Olimpia Grudziadz – Polonia) și atacantul Alexandru Pop (25 ani, ex UTA).

Bratu, înaintea meciului cu Energeticianul: „Mi-a lăsat impresia unei echipe amibițioase și bine organizate”

Altfel, Aerostar, care a picat din nou pe loc retrogradabil, pe 16, după înfrângerea cu Chindia (2-3), joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, în etapa a 23-a a Ligii 2, cu Energeticianul, formație care a cedat cu 0-2 partida cu „U” Cluj. Cele două adversare din weekend sunt despărțite de șapte puncte (29 față de 22).

Florin Bratu se așteaptă la un meci dificil în fața formației de la Petroșani. „Am urmărit-o pe Energeticianul în meciul din runda precedentă, cu Universitatea Cluj. Deși a pierdut jocul cu 2-0, Energeticianul mi-a lăsat impresia unei echipe amibițioase și bine organizate. Trebuie să pregătim foarte bine acest joc pentru a lua toate cele trei puncte și pentru a începe, astfel, cu dreptul partidele pe care le vom disputa în fața propriului public în sezonul de primăvară. Cu acest prilej, vreau să le transmit suporterilor noștri că îi așteptăm într-un număr cât mai mare la stadion”, a spus Florin Bratu pentru Deșteaptarea.

Pentru meciul cu Energeticianul, Florin Bratu nu se va putea baza pe fundașul Alin Mutu, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, însă, în schimb, îi va avea în lot pe noile achiziții Ionuț Țenea, Alin Gojnea și Daniel Boateng.

Pe aceeași temă