Transfer de la Viitorul, via „U” Cluj, pentru ofensiva Politehnicii. Echipa suporterilor ridică la patru numărul achizițiilor de la clubul lui Hagi

Transfer de la Viitorul, via

„Colonia” de la Viitorul împrumutată la ASU Politehnica crește la patru fotbaliști. Ultima achiziție nouă a echipei timișorene este un atacant care în ultimul an a fost dat la adversara din campionat Universitatea Cluj.

Cristian Ene (21 de ani) a trecut de la „U” Cluj la ASU Politehnica, unde se va pregăti alături de alți fotbaliști formația la școala de fotbal a lui Gheorghe Hagi: Rareș Murariu, Raul Vidrăsan și Mihai Ene, acesta din urmă împrumutat și el tot în 2019, după ce în prima parte a sezonului fusese la Petrolul. Ar fi putut fi cinci, dar Romeo Bănică a „fugit” în Germania.

Nou Ene din lotul Politehnicii este atacantul de careu care le lipsea în acest moment elevilor lui Cosmin Petruescu. Fotbalistul va împlini vara aceasta 22 de ani, pe 29 iulie. Este originar din Tulcea, s-a format la Viitorul, unde a fost coleg de generație cu Nedelcu, Cicâldău sau Cristian Manea. Cu Viitorul a jucat în Youth League în două ediții, iar pentru echipa de seniori de la Ovidiu a apărut în două partide de Cupa României.

Cristian Ene încă nu a debutat în Liga 1, unde a fost o singură dată rezervă. În decembrie 2017, Viitorul l-a împrumutat la „U” Cluj, unde a contribuit la promovarea în Liga 2, iar în acest sezon a fost folosit în 12 meciuri, în șapte începând ca titular, în care a marcat un gol. Ene a fost internațional U19.

Alături de Cristian Ene, iarna aceasta, la ASU Politehnica au mai venit Bogdan Vasile, Alin Manea, Mihai Ene și Cristian Dros.

Printr-o postare pe pagina sa de faceebok, Universitatea Cluj i-a mulțumit lui Cristian Ene pentru tot ce a făcut pentru echipă:

Articol scris de Anda DELIU

 

Pe aceeași temă