Tinerețea, cuvântul de ordine în lotul echipei SC Bacău. Popovici a hotărât ce tip de jucători îi mai trebuie pentru a prinde play-off-ul

Tinerețea, cuvântul de ordine în lotul echipei SC Bacău.** Popovici a hotărât ce tip de jucători îi mai trebuie pentru a prinde play-off-ul

SC Bacău l-a pierdut în această pauză de iarnă și pe atacantul Cosmin Neagu (24 ani). Vârful a ales să plece la Dunărea Călărași, liderul Seriei I, ducând astfel la opt numărul despărțirilor de echipa lui Cristian Popovici. Lozneanu, Antim, Pungă, Andrei Pavel și Sascău au fost disponibilizați, Hurdubei a plecat să dea probe la FC Botoșani, iar Savu a fost cedat, sub forma de împrumut, la Aerostar Bacău.

În schimb, gruparea băcăună a reușit în acest interval să convingă doar doi jucători să li se alăture pentru a doua parte a sezonului. Adrian Gheorghiu și Alexandru Belecciu sunt achizițiile Sport Clubului până în acest moment, asta și după ce antrenorul Cristian Popovici a recunoscut că alți doi-trei jucători pe care i-a dorit au refuzat propunerea, deoarece nu le-a convenit oferta financiară. În schimb, tehnicianul a promovat la prima echipă un portar, un fundaș central și un mijlocaș, ridicând astfel la 12 numărul tinerilor jucători din lot, sub Under 21, și are mari așteptări de la ei. Seniorii sunt cu unul mai puțin, 11.

Într-un interviu acordat cotidianului local Deșteptarea, Popovici vorbește despre planurile de la SC Bacău, despre faptul că nu a fost surprins de decizia de a pleca a lui Cosmin Neagu și despre ce jucători și-ar mai dori în lot. Tehnicianul speră ca până la startul stagiului de pregătire centralizat să aibă în echipă doi noi mijlocași pentru a ridica nivelul valoric al liniei mediane. Interviul integral cu Cristian Popovici îl puteți citi mai jos.

– Domnule Popovici, probabil că altfel așteptați să fie configurația lotului la startul pregătirilor.
– Sigur, nu este un secret că aveam în vedere aducerea a doi-trei jucători. Din păcate, ținând cont de condițiile financiare limitate ale clubului nostru, aceștia au refuzat, însă, oferta noastră. Totuși, eu încă mai nutresc speranțe că vom reuși să ne întărim. Din acest punct de vedere, avem, în continuare, discuții pe care sperăm să le finalizăm pozitiv.

– În acest moment, cuvântul de ordine la Sport Club este tinerețea?
– Așa este, mai ales că am completat lotul cu încă trei jucători Under 21 din curtea proprie: un portar, un fundaș central și un mijlocaș. În acest moment, avem 12 jucători U21 și doar 11 seniori. Aștept foarte mult din partea tinerilor, în special la capitolul determinare. Așa cum am mai spus, ei trebuie să se pregătească foarte bine și să-și dorească să ajungă cât mai sus, eventual în prima ligă. Până una-alta, însă, ei trebuie să confirme încrederea acordată și să ne demonstreze că putem conta pe ei și de la vară încolo. Noi sperăm că situația financiară să se îmbunătățească pe parcurs, astfel încât la vară să putem opera și alte achiziții. Or, în acest context, dintre jucătorii tineri promovați acum în lot vor rămâne la echipă doar acei care vor demonstra că pot face față.

– Plecarea lui Cosmin Neagu la Călărași v-a luat pe nepregătite?
– Nu. Încă din decembrie, Neagu mi-a spus că se află în discuții cu cei de la Clinceni, numai că nu era nimic sigur. Între timp, a apărut oferta de la Călărași, iar Neagu a ales un salariu mai mare, dar și posibilitatea de a fi mai aproape de casă. Eu am sperat să rămână, deoarece este un jucător polivalent, cu un randament bun, care ne ajută mult. În plus, era și un jucător de vestiar.

– A plecat Neagu, a venit Gheorghiu.
– Noi ne-am fi dorit să rămână amândoi. La experiența și la calitățile pe care le are, Gheorghiu poate juca rolul lui Neagu. Chiar dacă are 34 de ani, Gheorghiu nu este, sub nicio formă, spre finalul carierei. Sosirea sa este foarte importantă pentru noi. Dacă vom reuși să mai aducem doi jucători așa cum ne dorim, cred că ne-am așeza destul de bine la nivel de lot.

– Posturile vizate?
– Ne dorim încă doi mijlocași, dar nu ca să fie la număr, ci pentru a ridica nivelul valoric al liniei mediane. Am discutat și cu președintele Ciocoiu și cu directorul tehnic Poenaru și se fac eforturi pentru a reuși acest lucru.

Pe aceeași temă