Telenovela „Ioniță la Rapid”! Motivul pentru care Ioan Niculae a blocat transferul mijlocașului la giuleșteni

Telenovela

Alexandru Ioniță (25 de ani) este protagonistul unei adevărate telenovele în această iarnă. Fotbalistul se află între patru echipe: U Craiova, CFR Cluj, Astra și Rapid.

În momentul de față, Ioniță este fotbalistul CFR-ului, dar fosta sa echipă, Astra, a păstrat 20 la sută din drepturile asupra jucătorului.

Din informațiile ProSport, CFR Cluj l-a împrumutat la U Craiova, în vara anului 2019, dar, la vremea respectivă, ardelenii aveau o datorie de 200.000 de euro către Astra, în contul transferului lui Ioniță.

Atunci, CFR Cluj a cerut Astrei un acord scris pentru împrumutul jucătorului la Craiova, până în iunie 2020, ardelenii susținând faptul că nu vor primi niciun ban din partea oltenilor.

După ce Astra a semnat acordul respectiv, CFR a mai făcut un acord cu Craiova, prin care a primit de la echipa lui Rotaru 200.000 de euro pentru împrumutul lui Ioniță. Astra a aflat, dar a trecut cu vederea, sperând că își va primi banii în viitor.

Ce l-a supărat pe Ioan Niculae

În această iarnă, a mai intervenit o „necunoscută” în „ecuație”. Astra a vrut să îl ia împrumut pe Mihai Butean (23 de ani), de la CFR Cluj, doar că ardelenii l-au deturnat către Gaz Metan Mediaș, echipă la care a și ajuns. Motivul? CFR nu voia să întărească lotul Astrei, în vederea luptei pentru titlu.

În acest context, oficialii Astrei s-au enervat, iar patronul Ioan Niculae le-a transmis celor de la CFR Cluj că Alex Ioniță nu mai pleacă nicăieri.

Cum CFR Cluj și U Craiova nu îl mai doresc pe fotbalist, acesta va ajunge înapoi la Astra, cel mai probabil tot sub formă de împrumut.

„Alexandru Ioniță a venit la noi. Rămâne alături de noi!”, a confirmat patronul Astrei, Ioan Niculae, după partida în care giurgiuvenii au pierdut cu Dinamo (scor 0-2), sâmbătă seară.

Trebuia să ajungă la Rapid

Alexandru Ioniță trebuia să se alăture joi, 30 ianuarie, trupei conduse de către Daniel Pancu, însă pe ultima sută de metri conducerea Astrei s-a opus trecerii sale de la U Craiova la Rapid sub formă de împrumut.

Astralii au putere de decizie întrucât dețin procente de 20 la sută din următorul transfer al fotbalistului, obținute în 2018, atunci când l-au vândut lui CFR Cluj. Dani Coman susține că el a dorit ca Ioniță să fie împrumutat la Rapid, dar a lansat și un atac către conducerea clubului giuleștean.

Articol scris de George NISTOR

Pe aceeași temă