Oțelul a realizat a doua achiziție a iernii: un jucător cu meciuri în Liga 1 și 2. Apostol: „A reprezentat un obiectiv al clubului în această campanie de achiziții”

Oțelul a realizat a doua achiziție a iernii: un jucător cu meciuri în Liga 1 și 2.** Apostol:

SC Oțelul a reușit al doilea transfer al pauzei competiționale, un jucător cu experiența meciurilor Ligii 1 și a 2-a. După fundașul Bogdan Matei (28 de ani), de la Academica Clinceni, clubul gălățean l-a prezentat astăzi pe Alexandru David (26 de ani), tot un fundaș. Fotbalistul originar din Brașov a evoluat ultima dată la AFC Hărman, o colegă de serie a Oțelului, ocupanta locului 8 în Seria 1 a Ligii 3.

Alexandru David s-a născut pe 15 iunie 1991 la Brașov și a terminat junioratul la formația fanion a orașului, club pentru care a evoluat și în Liga 1, primul său meci oficial fiind pe 27 iulie 2012, FC Brașov – CS Turnu Severin 2-1. De-a lungul carierei a mai evoluat la FC Snagov, CS Otopeni, Arieșul Turda (Liga 3), Academica Clinceni, UTA (Liga 2), dar și Petrolul Ploiești (Liga 1). Jucătorul, ce măsoară 180 cm, a strâns în total 19 meciuri în prima ligă, 132 de meciuri în liga secundă și 8 jocuri în Cupa României. În turul actualei ediții de campionat a jucat în Liga 3 la AFC Hărman, iar din această iarnă a semnat un contract cu SC Oțelul Galați până în vară, cu opțiune de prelungire în eventualitatea promovării în Liga 2.

„Mă bucur că am semnat cu Oțelul, o echipă cu tradiție din fotbalul românesc și un club care încearcă să ajungă acolo unde îi este locul, în elita fotbalistică, printr-un proiect curat și bine structurat. Obiectivul este să promovăm în Liga 2, sunt convins că putem să realizam acest lucru, atât eu, cât și colegii mei, vom da totul să aducem din nou Oțelul acolo sus. Avem nevoie și de suportul fanilor, te simți fotbalist când joci în fața unor suporteri pătimași așa cum îi știu eu pe cei de la Galați, împreună putem fi mai puternici”, a declarat Alexandru David la prezentarea la SC Oțelul.

Team-managerul Iulian Apostol spune că aducerea lui David la Galați era un obiectiv pe care a reușit să-l îndeplinească repede. Oficialul anunță noi transferuri în perioada următoare. „Alexandru David a reprezentat un obiectiv al clubului în această campanie de achiziții și sunt bucuros că l-am putut îndeplini. Este un jucător cu experiență, a evoluat în Liga 1, l-am remarcat și în meciul direct din ultima etapă de la Hărman. Ni l-am dorit foarte mult și avem certitudinea că ne va ajuta în returul de campionat. În zilele următoare vom anunța și alte transferuri, lucrăm profesionist, astfel încât lotul să fie în linii mari definitivat până la reunire și apoi să avem o perioadă de pregătire centralizată și cu toți jucătorii la dispoziție”, a spus, citat de ascotelul.ro, Iulian Apostol.

SC Oțelul a încheiat turul Ligii 3 pe locul 4 în Seria 1, cu 29 de puncte acumulate în 14 meciuri, la două puncte în spatele liderului Aerostar Bacău (31 pct.). În fața echipei gălățene se mai află CSM Roman și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (30 de puncte).

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă