Oțelul, singura echipă de tradiție reînființată care n-a reușit promovarea! Suporterii i-au ajutat pe jucători să treacă mai ușor peste dezamăgire. Confirmări în lot pentru noul sezon

Deși s-a ratat obiectivul, Oțelul fiind singura dintre echipele de tradiție reînființată din Liga a 3-a care n-a reușit promovarea, formația gălățeană a încheiat sezonul într-o atmosferă plăcută, cu aproximativ 1.000 de suporteri care au venit la ultimul meci, 1-1 cu AFC Hărman, să-și ajute favoriții să treacă mai ușor peste dezamăgirea de nu fi pe primul loc. În peluză a fost și un adevărat spectacol, cu o scenografie impresionantă, care a marcat 12 ani de existență a grupului de suporteri „Steel Boys”.

Atmosfera în interiorul echipei a fost la final dominată de optimism, jucătorii exprimându-și convingerea că s-a format un grup care sezonul următor are capacitatea să ajungă la promovarea mult dorită. „Pentru primul an în Liga a 3-a, a fost un sezon totuși bun. S-a format o echipă bună, un lot competitiv, iar dacă se va rămâne măcar în proporție de 70-80 la sută în aceeași formulă, cu siguranță vom promova. Ne-a lipsit omogenitatea la început, când am pierdut puncte importante la acele două egaluri din primele etape ale returului”, a spus atacantul George Cârjan, golgheterul echipei.

Udeanu și David: „Rămânem aici”

Antrenorul Alexandru Ciobanu a lăsat din nou să se înțeleagă că adversarele pentru promovare au dus lupta nu doar cu mijloace strict fotbalistice. „Cu siguranță, suntem dezamăgiți. Toți cei care suntem aici am căpătat o experiență în plus, am învățat ce înseamnă Liga a 3-a, ce înseamnă să te bați cu câteva echipe care au excesiv de multe arme. Dacă păstrăm în linii mari același lot, eu zic că putem în campionatul următor să nu mai avem oscilațiile pe care le-am avut, în special în tur”, a declarat tehnicianul gălățean.

Dorința acestuia de a păstra majoritatea jucătorilor a primit deja două răspunsuri favorabile din partea unor fotbaliști veniți la Galați în sezonul recent încheiat, fundașul lateral Alexandru David și portarul Andrei Udeanu. „Sezonul următor sperăm să fim promovați din tur, vorbesc foarte serios. Cu siguranță, rămân aici”, a confirmat David.

„Suntem dezamăgiți că nu am reușit să promovăm și sperăm să recâștigăm încrederea tutor și să o facem sezonul următor. Sunt fericit că mă aflu aici și voi rămâne în continuare”, a spus și Andrei Udeanu.

Ambii aveau contracte cu Oțelul până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire.

Suporter Club Oțelul Galați a încheiat sezon de Liga 3 pe locul 3 în Seria 1, cu 60 de puncte, cu opt mai puține decât liderul Aerostar Bacău. În 28 de meciuri, echipa gălățeană a înregistrat 17 victorii, 9 egaluri, 2 înfrângeri și a avut un golaveraj de 55 de goluri marcat și 15 primite. Oțelul a avut cea mai bună defensivă din seriei, Aerostar având 20 de goluri încasate.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă