Stranierii doriți de Rapid n-au cum să joace la Suceava. Costel Ilie trebuie să salveze clubul cu lotul pe care îl are acum

Stranierii doriți de Rapid n-au cum să joace la Suceava.** Costel Ilie trebuie să salveze clubul cu lotul pe care îl are acum

Pentru a concura cu șanse sporite în lupta pentru salvarea de la retrogradare, oficialii Rapidului au încercat în aceste zile să întărească echipa cu fotbaliști liberi de contract, care pot fi legitimați și în afara perioadelor de transferări. Întrucât încercările de a aduce jucători cu acest statut din țara noastră nu au fost încununate de succes, conducătorii Rapidului s-au orientat pe piața externă, prin intermediul unui impresar din România.

Sucevenilor le-au fost propuși în total cinci fotbaliști. Un fundaș central englez, Kyle Richard Bailey, un mijlocaș nigerian, Osaile Olumide Samuel, și trei bulgari, Georgi Stefanov (atacant), Plamen Tabakov (mijlocaș) și Peio Batinov (mijlocaș), însă nici unul dintre transferuri nu a fost realizabil.

„Când ne-am interesat de situația lor, am constatat că bulgarii evoluaseră deja pentru două formații în acest sezon, iar regulamentele UEFA nu permit unui fotbalist să bifeze trei transferuri într-un sezon calendaristic. Nigerianul a intrat în România cu viză turistică, iar în aceste condiții nu poate obține dreptul de muncă în țara noastră, în vreme ce englezul are statut de fotbalist amator și conform regulamentelor în vigoare, poate fi legitimat doar timpul perioadelor de transferări”, a declarat Bogdan Tudoreanu, președintele Consiliului de Administrație la gruparea suceveană.

Săptămână trecut, conducerea clubului sucevean lua decizia să le rezilieze contractele jucătorilor Daniel Ciobanu (22 ani, fundaș), Tudor Galan (21 ani, mijlocaș) și Tudorel Tudorache (21 ani, atacant), toți aduși la gruparea de pe Areni în pauza de iarnă, în speranța că va bifa transferurile jucătorilor străini.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

 
Pe aceeași temă