A adus 10 stranieri și nu se oprește! Foresta testează un atacant belgian și un mijlocaș francez înainte meciului cu liderul

A adus 10 stranieri și nu se oprește!** Foresta testează un atacant belgian și un mijlocaș francez înainte meciului cu liderul

După ce a reușit să transfere o echipă întreagă în ultimele săptămâni, conducerea Forestei continuă să caute jucători pentru completarea lotului. Astfel, la antrenamentul de ieri al grupării sucevene au apărut doi jucători noi.

Primul dintre ei este Boumina Naoufal (foto), un atacant în vârstă de 23 de ani de origine marocană, cu pașaport belgian. Naoufal și-a petrecut ultimele trei sezoane în Belgia, la Charleroi B și RC Malines, însă a mai evoluat la începutul carierei și în Spania, la Getafe B și Atletico Madrid C.

Cel de-al doilea fotbalist testat în aceste zile de colectivul tehnic al Forestei este Nianankorou Doumbia, un mijlocaș francez cu rădăcini maliene, în vârstă de 24 de ani.

12 achiziții făcute până acum, dintre care doar doi români

Nu mai puțin de 12 jucători au ajuns în această vară pe Areni. În afară de portarul Răzvan Began, în vârstă de 21 de ani, venit de la Luceafărul Oradea, și de mijlocașul Vasile Dănilă, revenit sub formă de împrumut de la Juventus București, toți ceilalți sunt stranieri. Pentru compartimentul defensiv au fost aduși Issaga Diallo (Franța, 30 de ani), venit de la gruparea cipriotă Anagennisi, Daniel Pappoe (Ghana, 23 ani), care a făcut junioratul la Chelsea, și moldovenii Alexandru Belevschi, 22 ani, ex-Milsami Orhei, și Pavel Secrier, 23 ani, de la Zimbru Chișinău. În compartimentul median vor încerca să-și facă loc Charles Acolatse (Franța, 22 ani), Wilhem Renquin (Belgia, 21 ani), Edgar Movsisyan (Armenia, 19 ani) și Dali-Amar Belkacem (Franța, 19 ani). De asemenea, în această vară au semnat contracte de joc cu Foresta și atacanții francezi Allan Kimbaoula, 25 ani, care a început sezonul la Sportul Snagov, și Khalid Chalabi, 22 de ani, cel ce a făcut primii pași în fotbal la AS Monaco.

Banca tehnică a Forestei a cunoscut de asemenea modificări importante. Antrenor principal este portughezul Nuno Pedro, care va fi ajutat de conaționalul său Sergio Silva, francezul Khalil Chakroun și de autohtonii Bogdan Tudoreanu și Marius Lup.

Probleme de lot înaintea meciului de la Sibiu

Altfel, după ce în runda precedentă a reușit să obțină prima victorie în campionat în fața unei pretendente la promovare cum este CS Mioveni, Foresta are parte în weekend de un meci și mai dificil, urmând să evolueze pe terenul liderului AFC Hermannstadt, cea mai în formă echipă din eșalonul secund.

Pentru această confruntare, gruparea suceveană nu poate conta pe aportul câtorva jucători importanți. Italianul Alesandro Masella a primit o suspendare de trei etape după cartonașul roșu încasat în partida de la Clinceni, urmând să revină pe gazon abia pe 7 octombrie, în jocul din deplasare, cu CS Afumați.

Accidentat fiind, mijlocașul Vasile Dănilă va relua antrenamentele la începutul săptămânii viitoare, având șanse să devină bun de joc pentru următorul meci de pe Areni, cu CS Balotești. Tot în recuperare după o accidentare se află și fundașul lateral basarabean Pavel Săcrier. Acesta s-a antrenat ieri pentru prima oară după o pauză de câteva zile datorate unei leziuni la mușchii inghinali, însă șansele ca el să apară pe teren în disputa de la Sibiu sunt aproape minime.

Nici fundașul central Daniel Pappoe nu a fost scutit de probleme de sănătate în această săptămână, din acest motiv fiind menajat pentru amicalul cu Bucovina Rădăuți, susținut la mijlocul săptămânii.

AFC Hermannstadt – Foresta Suceava, meciul dintre lider și ultima clasată a Ligii 2, se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Sibiu, pe stadionul Municipal. 17 puncte e diferența dintre cele două echipe.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă