Șanse mici ca Dorin Goian să vină președinte la Foresta. Ce spune primarul Sucevei despre noul proiect

Marius ANGHEL 30 Jun. 2016, 14:36 Liga 2
Șanse mici ca Dorin Goian să vină președinte la Foresta.** Ce spune primarul Sucevei despre noul proiect

În cadrul conferinței săptămânale de presă de la primărie, edilul Sucevei a vorbit pe tema noului proiect Foresta, reiterându-și sprijinul pentru fotbal, însă cu unele rezerve.

„Foresta este un proiect pe care eu îl susțin. Trebuie spus însă că echipa de fotbal nu are în acest moment niciun ban în cont. Primăria a contribuit până acum la bugetul clubului cu 510.000 de lei, iar de pe 22 aprilie până în prezent cei de acolo nu au mai adus nici o justificare. Noi avem de dat în acest an încă 1,2 milioane de lei, dar vreau o implicare mai mare din partea clubului. Nu este normal să tragem de ei ca să aducă justificările”, a declarat Ion Lungu.

Acesta a dezvăluit cum au decurs negocierile cu internaționalul Dorin Goian pentru postul de președinte al Forestei, din spusele sale reieșind clar că tratativele n-au fost încununate cu succes. „Nu vă ascund că am avut o discuție cu Dorin Goian. Îl respect foarte mult, l-am făcut și Cetățean de onoare, dar nu vreau să-i terfelesc imaginea pe la Suceava. I-am spus foarte clar că prima dată trebuie să căutăm un om cu bani, altfel riscă să fie președinte la Foresta fără niciun ban în cont și apoi va arăta cu degetul către primărie. Există perioade de două-trei luni când primăria nu poate da bani, până se aprobă bugetul. De aceea, trebuie găsit un privat care să pună 25 la sută, iar primăria să contribuie cu restul de 75 la sută. Ne amăgim dacă avem impresia că se poate face performanță în fotbal doar cu bani de la primărie”, a precizat șeful deliberativului local.

Ion Lungu a mai spus că speră ca echipa suceveană să rămână în eșalonul secund, după ce formații precum Petrolul Ploiești, FCM Baia Mare sau ACS Berceni sunt în imposibilitatea de a se înscrie în campionat. „În ultimul timp am primit mai multe asigurări că rămânem în Liga a II-a, dar eu sunt Toma Necredinciosul, nu cred până nu văd un act de la federație care să certifice acest lucru”, a mai declarat primarul Sucevei.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 30 Jun. 2016, 14:36 Liga 2
Pe aceeași temă