Știința Miroslava a rămas fără unul dintre cei mai importanți jucători! A semnat din postura de liber de contract cu un club din Liga 1. „Sunt pregătit să fac pasul”

Mijlocașul ofensiv al divizionarei secunde Știința Miroslava, Alexandru Taciuc, este noul jucător al lui CSM Poli Iași. În vârstă de 22 de ani, Taciuc a semnat pe trei ani cu gruparea din Copou din postura de jucător liber de contract, după ce i-a expirat angajamentul cu echipa din liga secundă. Noua achiziție a Iașiului poate evolua pe orice post de la mijloc în sus: mijlocaș central, mijlocaș dreapta, stânga și atacant.

„Taciuc a semnat cu noi pe o perioadă de trei ani, este primul nostru transfer. Este un jucător tânăr, de perspectivă, care poate crește în valoare la echipa noastră. Taciuc se va prezenta la reunirea lotului și va face deplasarea cu noi în cantonamentul din Antalya. Noi îi dorim bun venit în Liga 1 și sperăm să se acomodeze cât mai rapid rigorilor primei ligi”, a declarat președintele Adrian Ambrosie.

„Nu mă sperii de concurență”

Alex Taciuc spune că nu se sperie de concurența acerbă din linia mediană, compartiment în care CSM Poli Iași stă cel mai bine în momentul de față.

„Sunt foarte bucuros că s-a realizat acest transfer. Sunt pregătit să fac pasul la Liga 1. Sper să fac o pregătire foarte bună în cantonamentul din Antalya și să demonstrez că merit să joc la CSM Poli. Dacă am semnat cu CSM Poli, eu sper să conving și să rămân. Sunt conștient că va fi foarte greu, este o concurență foarte mare în linia mediană și în atac, dar nu îmi este frică. Concurența este benefică, te ajută să crești în valoare”, a declarat Alexandru Taciuc, care a fost încurajat de antrenorul său de la Știința, Adrian Kerezsy: „Am vorbit cu domnul Kerezsy, m-a felicitat pentru transfer și mi-a urat multă baftă la noua echipă”.

20 de meciuri dintr-un total de 21, dintre care 19 ca titulat, a evoluat Alexandru Taciuc în prima parte a sezonului de Liga 2 pentru Știința Miroslava. Mijlocașul a înscris și 4 goluri, cu Metaloglobus (2-1), CS Balotești (2-1), Pandurii (1-1) și Dacia Unirea Brăila (4-1).

Trei ani petrecuți la Viitorul

Taciuc a început junioratul la Liceul cu Program Sportiv Iași, echipă de la care a plecat, la 14 ani, la Viitorul Constanța. După trei ani petrecuți la Academia Hagi, tânărul mijlocaș ieșean a plecat la Sighetul Marmației, în Liga a 3-a, iar în vara anului 2016 s-a transferat la Știința Miroslava, echipă cu care a promovat în Liga a 2-a, în acest an. Înainte de a semna cu CSM Poli, Taciuc mai primise o ofertă de la divizionara secundă Sportul Snagov.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă