Stângă a stabilit posturile unde vrea întăriri: „Va crește nivelul echipei”

Stângă a stabilit posturile unde vrea întăriri:**

Antrenorul Universității a dezvăluit care sunt pozițiile pe care echipa se va întări în mercato din intersezon. Stângă consideră că echipa Craiovei nu va avea probleme în atingerea obiectivului cu cele cinci achiziții din această iarnă.

Invitat la emisiunea Schimb de pase de la TVR Craiova, Ovidiu Stângă a vorbit despre campania de achiziții. Întrebat despre posibilitatea transferării lui Varga, Bărboianu, Costea ori Răduț, numele vehiculate recent de presă, Stângă a spus: „Este foarte bine că avem forța de a aduce jucători, că suntem mediatizați în această perioadă de mercato, că sunt jucători care-și doresc să vină la noi. Însă nu vă pot spune în acest moment cine va veni la echipă”.

Tehnicianul Universității nu a dezvăluit numele jucătorilor, ci posturile pe care le-a considerat neacoperite: „Am stabilit că avem nevoie de jucători pe cinci posturi. Dorim un junior pe unul din posturile pe care avem juniori în echipă, un fundaș central, un fundaș dreapta, un mijlocaș și un vârf. Sunt posturi pe care dacă vom aduce jucători va crește nivelul echipei. Nu spun că vreau cinci olandezi, dar unul-doi ar fi extrem de importanți pentru organizarea jocului, pentru că sunt tehnici, au viziune și ne pot ajuta foarte mult în privința organizării jocului”.

Cât privește o eventuală mutare de la FCU, Stângă a spus: „Sunt câțiva jucători interesanți, craioveni, dar și jucători care nu sunt din Craiova și au calități. Însă este greu să-i aducem pentru că sunt legați de clubul FCU. Important este ca la Craiova să se facă o echipă puternică, dar cel mai important este să fie condusă după legile fotbalului”.

Stabilitatea financiară de la club, precum și seriozitatea proiectului, l-au determinat pe Ovidiu Stângă să vorbească despre trofee. Antrenorul craiovean preconizează că în trei ani Universitatea va fi iar în bătălia la vârf: „Cred că vom promova la finalul actualului sezon, iar, la cum văd eu acum liga întâi, în primul an vom putea să încheiem în primele șapte, pentru ca în următorul sezon să ne batem la trofee”.

Pentru a ajunge în A, bătălia se va da, potrivit antrenorului, cu ASA și CSM Rm. Vâlcea: „Târgu Mureș și Vâlcea sunt, în opinia mea, principalele contra-candidate la promovare. Gloria Bistrița se va înmuia ușor-ușor, nu are forța de a face achiziții în această iarnă”.

Cum în această iarnă se preconizează demolarea stadionului „Ion Oblemenco” pentru construirea unei arene ultra-moderne, Stângă consideră că cea mai bună variantă pentru Universitatea este continuarea pe Extensiv: „Eu îmi doresc ca echipa să joace în Craiova, nu vreau să plecăm de lângă suporterii pe care-i avem. Odată cu transferurile pe care le vom face sunt convins că vom obține rezultate pozitive și va crește și nivelul spectacular al jocului ceea ce nu poate decât să ne aducă și mai mulți suporteri. Eu consider că Extensiv, stadion pe care s-au jucat și meciuri de primă ligă, este cea mai bună opțiune la ora actuală în cazul în care va fi demolat Ion Oblemenco”.

Stângă a vorbit și despre superlativele, dar și momentele mai puțin plăcute din prima parte a sezonului: „Cel mai plăcut este faptul că am încheiat pe primul loc. Cel mai neplăcut moment a fost înfrângerea de la Bistrița, joc înaintea căruia ne-am confruntat cu probleme de lot, având mulți accidentați și am luat un gol ca în curtea școlii, după greșeli defensive în lanț”.

Cât privește ultimul joc din acest an, Stângă a spus: „După partida de la Clinceni nu pot spune că sunt mulțumit sau nemulțumit de joc. Ne-am creat ocazii înainte de a primi golurile, iar atacanții noștri au fost surprinși, ca niciodată, de 7-8 ori în poziții de ofsaid. Important este că l-am văzut la lucru pe Dacian Varga, plus un puști de 97 extrem de talentat”.

Sursa: CS U Craiova

Pe aceeași temă