Stănescu, pus pe liber, Întuneric îi ia locul

Stănescu, pus pe liber,** Întuneric îi ia locul

Prestația îndoielnică din ultimul meci amical, cu Bucovina Pojorâta, l-a costat pe Vlad Stănescu locul în lotul grupării Rapid CFR Suceava.

„Am renunțat la Stănescu pentru că nu este ceea ce vrem. Îmi pare rău că s-a ajuns aici, dar în ciuda atenționărilor noastre din ultima vreme, Stănescu nu a reușit să ne convingă că-și merită locul în echipă. Suntem deciși să nu mai facem concesii, așa că este posibil să mai plece jucători până la startul campionatului, dintre cei care nu pun osul la treabă. Nu are rost să-i ținem pe unii la echipă doar ca să fim la număr, mai bine abordăm sezonul cu un lot de doar 18 jucători”, a declarat tehnicianul Bogdan Tudoreanu.

Acesta a pus prestația mai molcomă a echipei din meciul test cu Bucovina Pojorâta pe seama oboselii acumulate de fotbaliștii săi. „Este o perioadă în care efectuăm câte două antrenamente zilnic, iar aerul este aproape irespirabil din cauza căldurii. Avem stabilit un program de antrenamente și trebuie să-l respectăm. Vă asigur însă că la ora primului meci oficial vom fi pregătiți din toate punctele de vedere”, a precizat antrenorul Rapidului.

Au adus un mijlocaș de la SC Bacău

Sucevenii au găsit repede înlocuitor la mijlocul terenului după renunțarea la Stănescu. Este vorba de Andrei Întuneric, un fotbalist în vârstă de 25 de ani, provenit de la SC Bacău, care deja a făcut joncțiunea cu lotul grupării Rapid.

Întuneric a fost fotbalist de bază la Bacău în ultimii ani, ajungând să fie chiar căpitanul echipei. În turul ediției trecute de campionat, la meciul cu Unirea Slobozia, a suferit o accidentare gravă la genunchi, ruptură de ligamente, care l-a ținut departe de gazon mai bine de jumătate de an.

 „Acum este refăcut complet, efectuând, de altfel, pregătirea de vară cu SC Bacău. Ce pot să vă spun este că Întuneric nu a plecat de la Bacău din lipsă de valoare, era de mult timp la echipă și a dorit să facă o schimbare”, a declarat președintele grupării sucevene, Dumitru Moldovan.

Prin mediile fotbalistice din Bacău se speculează însă că Andrei Întuneric și tehnicianul Viorel Tănase se aflau într-o relație tensionată de mai multă vreme, astfel că până la punerea pe liber a fotbalistului n-a mai fost decât un pas.

Dacă nu intervine nimic neprevăzut, mijlocașul băcăuan va debuta în tricoul Rapidului sâmbătă, cu prilejul partidei amicale cu Cetatea Târgu Neamț, care va avea loc pe stadionul Areni, cu începere de la ora 11.00.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

 
Pe aceeași temă