Staicu spune de ce a lăsat Vâlcea pentru Gaz Metan. Atacantul nu o vede pe CSM favorită în lupta pentru promovare

Staicu spune de ce a lăsat Vâlcea pentru Gaz Metan.** Atacantul nu o vede pe CSM favorită în lupta pentru promovare

După o primă parte a sezonului în care a avut o evoluție oscilantă, Gaz Metan Mediaș a încheiat cele 18 etape cu o clasare foarte slabă, având în vedere că fosta prim-divizionară are stabilitate financiară și un lot în care se regăsesc mulți jucători ce campionatul trecut evoluau în Liga 1. Cu cele 31 de puncte acumulate, Gazul a încheiat anul 2015 la egalitate cu FC Brașov și CS Mioveni, însă pe loc de play-out (7), din cauza colaverajului mai slab. Primele două clasate, FCM Baia Mare și CSM Râmnicu Vâlcea, au cu patru puncte mai mult, 35, deci diferența poate fi ușor recuperată în cele opt meciuri rămase din retur.

Pe lângă reducerile salariale pe care le-au aplicat la contractele jucătorilor, conducerea clubului medieșean a decis să facă și câteva achiziții, în speranța că revigorarea lotului va duce la un parcurs fără greșeală în drumul către Liga 1. Primul transfer a fost deja bifat, iar atacantul Marius Staicu a venit liber de contract. Fostul golgheter al echipei CSM Râmnicu Vâlcea a înscris de 13 ori în prima parte a sezonului și este speranța Gazului că nu va mai avea probleme în ofensivă, acolo unde Buziuc, Vitinho, Figliomeni sau Llullaku nu au impresionat.

Marius Staicu a ajuns la o înțelegere cu Gaz Metan și va îmbrăca tricoul alb-negru pentru doi ani și jumătate. Jucătorul originar din Timișoara spune că a ales Mediașul pentru că vrea să revină în Liga 1, acolo unde doar a bifat debutul pe când evolua la ACS Poli.

„M-au atras în primul rând condițiile și că se vrea promovarea cu orice preț. Am ales această provocare pentru că vreau să mă lupt pentru revenirea în Liga 1. Este o luptă foarte strânsă, sunt echipe foarte echilibrate, de aceeași valoare și eu zic că se va juca până în ultima etapă, va fi o luptă foarte aprinsă pentru promovare. Eu zic că Gaz Metan Mediaș e principala favorită și FC Brașov e principala contracandidată. În privința golurilor marcate, sper să o țin tot așa și să dau cât mai multe goluri pentru Gaz Metan”, a spus Staicu pentru Nova TV.

Gaz Metan Mediaș sună adunare luni după-amiază la stadionul Gaz Metan.

Pe aceeași temă