Sorian, decisiv pentru UTA în amicalul cu Ripensia. Arădenii îl vor pe mijlocaș: „Continuă cu noi, dorim să colaborăm”

UTA Bătrâna Doamnă a câștigat sâmbătă, la Sânnicolau Mic, amicalul cu Ripensia Timișoara, scor 1-0. Singurul gol al celei de-a treia victorii a verii a trupei antrenate de Roland Nagy a fost reușit de Alexandru Sorian, fostul mijlocaș al echipei FC Bihor.

Prima parte a testului dintre arădeni și timișoreni a fost destul de echilibrată, echipa din Liga a 4-a reușind să producă două-trei momente de panică la poarta apărată de Miron. Apoi, după 20 de minute de joc, Burlă (26) a trimis în transversală din lovitură liberă, iar Curtuiuș a reluat pe lângă o minge centrată în stilul caracteristic de Strătilă. În a doua repriză, Ionuț Radu (55) putea deschide scorul după ce i-a furat mingea lui Zaluschi, însă avea să fie deposedat în momentul șutului la 15 metri, iar tânărul Man (62) a reușit o acțiune personală rapidă în dreapta careului mare, a prins culoar de șut la colțul lung din șapte metri, dar mingea s-a oprit în bară, apoi a fost degajată. Sport Arad scrie că rezultatul final a fost stabilit de nou-sositul Alexandru Sorian (67), care a executat perfect o lovitură liberă, șut violent din marginea careului, imposibil de apărat.

UTA Bătrâna Doamnă a trimis în prima repriză pe: Miron – Polgar, Botiș, Gligor, Burlă – Strătilă, Tănase, Chindriș, Hlistei – Curtuiuș, Petre, iar în a doua parte pe: Miron – Polgar, Manea, Filaret, Vlad – Man, Sorian, Jorza, Prică – Radu, Rus.

Ripensia: Rădulescu – Popa, Francescu, Zaluschi, Toma – Briciu, Păscăleanu, Ungureanu, Luca – Herțanu, Blănaru. Au mai intrat: Ciui – Stancu, Gârba, Ciobai, Nechifor, Boltașiu, A. Popescu și Berescu.

UTA a renunțat la portarul Szekely și la Zoran Radu

După testul cu Ripensia, Roland Nagy a luat o decizie și în privința a doi jucători aduși în această vară. Portarul Lorand Szekely și mijlocașul Zoran Radu (foto mic 2) nu au fost păstrați în lot, renunțându-se la ei pentru nou sezon.

„Seba Huțan l-a văzut la lucru pe Szekely, un portar interesant, dar trebuie să facem achiziții astfel încât să fie peste ce avem. Pe Bodea și Mitrea, Seba i-a cunoscut de doi ani respectiv un an și jumătate, iar Miron a apărat la Liga a II-a, știe cu ce se mănâncă. Zoran Radu e un jucător care nu și-a găsit cadența în acest început de pregătire. Are calitate, nu înseamnă că nu poate să aibă o ascensiune. Era în post cu Strătilă, era destul de complicat să facem două achiziții la postul respectiv, l-am folosit și în alte zone, sigur, și pe fond de oboseală, n-a fost ce am căutat”, a explicat Roland Nagy pentru Sport Arad.

Sorian, soluție la creație: „Dorim să colaborăm!”

În echipa arădenilor pentru testul cu Ripensia s-a regăsit și Alexandru Sorian, mijlocaș care în ultimul sezon a evoluat la FC Bihor. Acesta și-a făcut intrarea la UTA cu un gol superb, și, per ansamblu, a lăsat impresie bună. „Sorian a jucat constant, l-am cunoscut ca adversar și, prin toate informațiile luate despre el, poate fi ce căutăm în zona respectivă. Azi a avut o execuție frumoasă, are în bagaj așa ceva. Continuă cu noi, dorim să colaborăm”, a spus antrenorul utist Roland Nagy.

Pe aceeași temă