Situație dramatică la Rapid Suceava. Încă un titular și-a predat echipamentul și vrea să-și agațe ghetele în cui, la 28 de ani: „Dorește s-o rupă cu fotbalul”

Rapid CFR Suceava a pierdut o întreagă echipă în intersezon, șapte-opt dintre acești jucători fiind chiar fotbaliști de bază în prima jumătate a campionatului.

Astfel, portarul Cătălin Pascal și-a găsit un job stabil, însă nu va renunța definitiv la fotbal, urmând să-și continue activitatea sportivă la gruparea de Liga a IV-a Șomuz Fălticeni, care luptă pentru promovarea în eșalonul al treilea. Constantin Ferariu a acceptat oferta maramureșenilor de la CSM Sighetu Marmației, Cătălin Strugariu s-a înțeles cu Aerostar Bacău, Marco Enciu a semnat un contract pe șase luni cu Dacia Unirea Brăila, în vreme ce Lucian Plăcintă susține probe de joc la Bucovina Pojorâta.

În ce-l privește pe mijlocașul Alexandru Vrabie, acesta își va continua cariera la o echipă din liga a V-a italiană, în vreme ce colegul său de linie, Ciprian Sumanariu, a plecat să-și încerce norocul în Anglia. Fundașii Sorin Ciobanu și Radu Sava au încheiat de asemenea înțelegerile pe care le aveau cu gruparea suceveană și se află momentan în căutarea unor noi experiențe.

Ultimul jucător care s-a înscris pe această listă lungă a plecărilor este mijlocașul Marius Onciu, care s-a prezentat ieri la club și a predat echipamentul. Acesta l-a anunțat pe antrenorul Costel Ilie că s-a decis să renunțe definitiv la fotbal, intenționând ca pe viitor să se ocupe de o spălătorie auto aflată în proprietatea familiei sale. Așa cum era de așteptat, vestea i-a luat prin surprindere pe oficialii Rapidului, mai ales că a venit din partea unui jucător în vârstă de doar 28 de ani.

„Onciu m-a anunțat că dorește s-o rupă cu fotbalul. Mi-a transmis că nu mai are nicio motivație pentru a continua și vrea să se apuce de altceva. Am încercat să-i schimb hotărârea, dar n-am reușit. Marius era un jucător important pentru noi și este o pierdere grea, în condițiile în care, în decurs de doar o săptămână, am mai pierdut doi mijlocași, pe Vrabie și Sumanariu. Nu mi-a picat deloc bine hotărârea luată de Marius, mai ales că el este un băiat de caracter, cu care am colaborat foarte bine și la Ceahlăul Piatra Neamț. Pe de altă parte, n-avem timp să ne plângem de plecarea lui Onciu sau a altor jucători, pentru că astfel de momente se întâmplă frecvent în viața unei echipe. Trebuie să strângem lucrurile și să mergem mai departe pentru că avem un obiectiv de îndeplinit”, a declarat antrenorul principal al Rapidului, Costel Ilie.

N-au bani de cantonament

În altă ordine de idei, chiar dacă s-au vehiculat mai multe variante pe această temă, se pare totuși că gruparea Rapid Suceava nu va putea efectua un stagiu de pregătire centralizată în această iarnă, motivul fiind lipsa fondurilor. „Clubul nu dispune în acest moment de banii necesari pentru acest lucru. Dar asta nu reprezintă un impediment în calea pregătirii noastre. Vom efectua antrenamente duble pe plan local și vom face totul să ne prezentăm așa cum trebuie la ora primului meci oficial. Pe de altă parte este bine că zilele acestea s-a plătit un salariu către jucători, conducerea clubului făcând eforturi ca, ușor, ușor, să se ajungă cu banii la zi”, a declarat antrenorul Costel Ilie.

Costel Ilie așteaptă întăriri

Pe de altă parte, tehnicianul Rapidului este convins că echipa mai are nevoie de întăriri, în condițiile în care gruparea suceveană s-a despărțit de nu mai puțin de 11 jucători în pauza competițională. Referitor la fotbaliștii susceptibili de a prinde un transfer la gruparea suceveană, antrenorul Costel Ilie a decis să renunțe deja la fundașul lateral moldovean Alexandru Eșanu, în vreme ce fundașul central Daniel Gabriel Ciobanu (ex-Farul Constanța), mijlocașul Bogdan Botezatu (ex-Știința Miroslava) și atacanții Tudor Galan (Unirea Tărlungeni) și Tudorel Tudorache (Știința Miroslava) vor fi testați și miercuri, cu prilejului meciului amical cu CF Brăila, care avea loc pe terenul sintetic de la Liceul cu Program Sportiv, cu începere de la ora 11.30.

„Mai așteptăm jucători în probe pentru posturile deficitare. Săptămâna aceasta ar trebui să sosească un fundaș central și un mijlocaș central”, a precizat Costel Ilie.

Până în acest moment, gruparea suceveană a programat și șase meciuri amicale, după cum urmează: cu Dacia Unirea Brăila, pe 27 ianuarie, cu echipa de juniori de la LPS Suceava, pe 30 ianuarie, cu Ceahlăul Piatra Neamț, pe 6 februarie, cu Bucovina Pojorâta, pe 9 și 19 februarie, și cu SC Bacău, pe 16 februarie.

Startul sezonului de primăvară este programat pe data de 27 februarie, sucevenii urmând să joace primul meci oficial din 2016 pe Areni, în compania formației ASC Berceni.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă