Se înmulțesc noile achiziții la Dacia Unirea. Florentin Petre a debutat cu Clinceniul un mijlocaș care a fost la Ceahlăul și Rapid

Dacia Unirea Brăila a perfectat un nou transfer în această săptămână, cu o zi înaintea meciului cu Academica Clinceni. După mijlocașul central Tiberiu Andrei Subțirică (20 de ani), ultima dată fost la CS Afumați, echipa lui Florentin Petre l-a convins să semneze și pe Robert Căruță (23 de ani), un mijlocaș care la 18 ani debuta în Liga 1 la Ceahlăul și care a mai jucat pentru Rapid, Bregalnica Å tip (Macedonia) și Știința Miroslava.

Fost căpitan la naționala Under 19, Căruță s-a făcut remarcat în campania „Vreau să fiu mare”, iar, ulterior, a ajuns pentru scurt timp în curtea Stelei. S-a întors la Piatra Neamț, unde avea să debuteze în Liga 1, în ultimul an petrecut acolo de Ceahlăul. A fost transferat de Rapid și prezentat ca o achiziție de viitor, însă în Giulești a prins doar 60 de minute în decursul a șase meciuri. A urmat experiența din Macedonia și în 2017 s-a întors în România, la Știința Miroslava, pentru care a evoluat în Liga 2. Cu ieșenii a coborât apoi în Liga 3, acolo de unde a venit acum la Dacia Unirea.

Povestea lui Robert Căruță o puteți citi AICI.

Căruță a fost utilizat ca titular în meciul de astăzi al Brăilei cu Academica Clinceni, pierdut cu 0-2. A fost înlocuit în minutul 77 de Valentin Robu, iar înainte cu un minut să fie schimbat a ratat o mare ocazie pentru Dacia Unirea, trimițând pe lângă poartă de la 18 metri.

Și cealaltă achiziție făcută în această săptămână, Subțirică, a debutat la Brăila. Mijlocașul a fost introdus la începutul reprizei a doua în locul lui Ciucureanu.

În această iarnă, Dacia Unirea a mai semnat și cu jucătorii: Jean Prunescu (29 de ani, fundaș, împrumut de la Petrolul), Alex Sahru (21 de ani, mijlocaș, ex Aerostar), Mihai Mușea (25 de ani, fundaș, ex AFC Odorheiu Secuiesc), Iulian Moldoveanu (19 ani, portar, ex SR Brașov), Alexandru Izmană (22 de ani, mijlocaș, ex CSM Școlar Reșița), Austin Rogers (23 de ani, portar, ex Ulaanbaatar City – Mongolia) și Tiberiu Subțirică (20 de ani, mijlocaș central, ex CS Afumați).

Dacia Unirea e ultima în Liga 2 și după etapa a 23-a, cu cele 12 puncte fiind la două puncte în spatele celor de la ACS Poli, prima echipă aflată deasupra, și la 12 distanță de Metaloglobus, clubul aflat pe locul 15, cel care asigură menținerea.

Pe aceeași temă