Școlit la FC Ardealul și călit la Târlungeni, un puști român va juca la Perugia

Școlit la FC Ardealul și călit la Târlungeni,** un puști român va juca la Perugia

În ciuda eșecului usturător cu Germania, de la Under 21, tinerii jucători români continuă să aibă priză în străinătate. Marius Pop este cel mai proaspăt transfer al celor de la FC Ardealul Cluj. Fundașul stânga de 18 ani a semnat pe trei ani cu Perugia, liderul din Serie B, cu punctaj maxim după două etape.

„A fost acolo în probe și a jucat într-un meci amical. A făcut un meci extraordinar. N-a pierdut nicio minge. Important este că l-a luat prima echipă a Perugiei și peste vreo două luni îl văd jucând în Serie B”, îl laudă Cristian Hosu, impresarul care a intermediat transferul. Marius Pop i-a impresionat pe italieni cu fizicul său.

„Are peste 1,80 m și e un jucător foarte puternic. Asta le-a plăcut din prima. El are și o tehnică rar întâlnită la un fundaș de înălțimea sa. L-aș compara cu Latovlevici, din acest punct de vedere. Am ajuns în țară și la câteva ore m-au și sunat că vor să-l transfere. E un nume de care se va mai auzi în fotbal”, pariază impresarul jucătorului.
 

Va fi coleg cu Taddei

Fundașul de 18 a jucat deja un sezon în liga secundă din România, unde a fost împrumutat la Unirea Tărlungeni. La Perugia, Pop va avea ocazia să joace în aceeași echipă cu brazilianul Rodrigo Taddei (34 de ani), mijlocaș care a evoluat nouă ani la AS Roma. „Are ocazia să evolueze cu jucători foarte buni. Perugia este o echipă importantă și cu atât mai important este faptul că l-au transferat. Greu se plătesc bani pentru jucători de vârsta lui”, a spus Cristian Hosu.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă