SCM Pitești se pregătește pentru debutul în Cupă. Voicu a semnat și el cu echipa lui Neaga: „Sper ca revenirea mea să fie de bun augur și să promovăm”

Fotbaliștii de la SCM Pitești mai au doar câte­va zile până la primul meci oficial din acest se­zon competițional. Echipa pregătită de Adrian Neaga va juca miercuri, de la ora 17:30, în turul 3 al Cupei României în depla­sare cu CN Dinicu Golescu Câmpulung. După o lună de pregătire, alb-violeții au început să le­gitimeze jucătorii, pentru a avea un lot su­fi­cient de puternic săptămâna viitoare. Ulti­mul jucător care a semnat ieri este Adrian Voicu. Fundașul în vârstă de 30 de ani, care în carie­ra sa a evoluat la FC Argeș, Poli Iași, Chindia și UTA Bătrâna Doamnă, a semnat cu alb-violeții un contract pe un sezon, cu drept de prelungire. Într-un interviu acordat pentru ziarul local Curierul zilei, expe­ri­mentatul jucător are ambiții mari cu SCM Pitești.

– Cum este revenirea la Pitești?
– Mă bucur că am revenit a­casă, după mai mulți ani de exil. Sper ca această revenire a mea să fie de bun augur și să promovăm în acest an. Piteștiul merită să aibă cel puțin o echipă în Liga a doua și trebuie să facem tot posibilul pentru a îndeplini acest obiectiv.

– Lotul cum ți se pare?
– Este foarte bun. Trebuie să combinăm tinerețea cu experiența. Avem jucători de pers­pec­tivă și fotbaliști cu mare ex­­periență, care au jucat în Ligile I și a II-a. Cel mai mult contează să fim o echipă. Dacă vom reuși să facem un nucleu, va fi foarte bine.

– Rică Neaga cum este ca antrenor?
– Este un antrenor tânăr, cu o mare dorință de afirmare. Vrea maximum de la noi și să scoată tot ce e mai bun la antrenamente. Avem încredere în el și suntem siguri că, împreună, vom reuși să facem o treabă foarte bună.

„Toți vorbesc de condițiile pe care le avem”

– Seria din care facem parte cum ți se pare?
– Este o serie destul de bună, pentru că mai multe echipe vor să promoveze. Mă refer aici la Slatina, Afumațiul și Turnu Mă­gurele. Cred că lupta pentru promovare se va da între patru e­chipe. Noi trebuie să tratăm fiecare joc cu mare seriozitate și să câștigăm. La final, când se va trage linie, vreau să fim pe primul loc.

– Ce ar însemna o promovare pentru tine?
– O mare bucurie! Ar fi ceva extraordinar atât pentru mine, cât și pentru oraș. Pe unde am fost toți vorbeau de condițiile și baza de pregătire pe care le avem și spuneau că este păcat să nu avem o echipă competitivă. La baza pe care o avem, merităm să avem o echipă în prima ligă, dar trebuie să luăm lucrurile pas cu pas.

Au legitimat cinci juniori de la Școala de Fotbal „Nicolae Dobrin”

Echipa de fotbal a Piteștiului a legitimat pentru acest meci de Cupă și cinci juniori de la Școala de Fotbal „Nicolae Dobrin”. Toți au fost în pregătire cu alb-violeții. Adelin Voinescu (mijlocaș, născut în 1998), Gigi Preda (mijlocaș, născut în 1998), Alexandru Oprican (portar, născut în 1998), Mihai Constantin (fundaș, născut în 1997) și Florin Anghel (mijlocaș, născut în 1997) sunt jucătorii tineri care l-au impresionat pe Adrian Neaga.

Pe aceeași temă