SCM Gloria Buzău plusează la transferuri cu fostul golgheter al Ligii 2! Salariul incredibil pe care i l-a dat atacantului. Petrolul și l-a dorit și ea, însă și-a luat imediat gândul

Buzău a ieșit pe ușa din spate a fotbalului românesc după ce, în 2016, FRF a dovedit că Gloria antrenată de Viorel Ion a aranjat meciuri pentru pariuri și a dictat suspendări și amenzi drastice. Între timp, a apărut SCM Gloria Buzău, un club susținut de autoritățile locale și care în 2019 își propune să facă pasul la nivelul Ligii 2. Noua echipă are, spun mulți oameni implicați în sport, susținere din partea federației, acolo unde buzoianul Gabriel Bodescu, mâna dreaptă a președintelui Răzvan Burleanu, e secretar general adjunct.

Noua Glorie a încheiat prima parte a sezonului Ligii 3 pe locul 1 în Seria 1, la trei puncte în fața principalei rivale în lupta pentru promovare, SC Oțelul, și destul de aproape de Bucovina Rădăuți și Știința Miroslava, alte formații puternice ale campionatului. Totuși, jocul etalat în cele 14 etape nu a fost unul convingător, iar cum accederea către Liga 2 se anunță un drum greu, conducătorii vor ca în această pauză de iarnă să întărească masiv lotul. Primele două mutări le-au și făcut, iar jucătorii aduși sunt unii cu experiență la nivelul primelor două ligi.

Primul a fost Cristian Danci (30 de ani, foto – text), un mijlocaș care tocmai se despărțise de Petrolul. Originar din Oravița, acesta a evoluat în doar 11 meciuri dintr-un total de 21 pentru echipa ploieșteană și doar în șase ca titular. În cariera sa a jucat în Liga 1 pentru FC Botoșani și Gaz Metan Mediaș, iar în Liga 2 a bifat evoluții pentru FC Bihor, Fortuna Poiana Câmpina, CSM Râmnicu Vâlcea, Metalul Reșița, Șoimii Lipova sau FC Hermannstadt, cu acesta din urmă reușind să promoveze.

Al doilea transfer al Gloriei este chiar un jucător gălățean, crescut de Oțelul și alături de care vrea să lase încă un an echipa de la Dunăre în Liga 3. E vorba despre Bogdan Chipirliu (26 de ani, foto – principal), un atacant care ultima dată a fost legitimat la Astra, însă care a evoluat mai mult pentru echipa secundă a giurgiuvenilor, la Liga 3. Gălățeanul s-a remarcat cel mai mult în cariera sa la Juventus București (acum redenumită Daco-Getica), în urmă cu două sezoane, atunci când a reușit promovarea și a fost golgheterul Ligii 2, cu 30 de goluri marcate în 28 de meciuri. În trecutul său a mai evoluat pentru Oțelul, Dunărea Galați, Fortuna Poiana Câmpina și a trecut și prin curtea celor de la ACS Poli Timișoara.

Potrivit surselor Liga2.ro, doar pentru aducerea lui Chipirliu SCM Gloria a umblat serios în sacul cu bani. Susținerea puternică pe care echipa buzoiană o are din partea autorităților locale a fost dovedită încă o dată acum, când atacantului i s-a oferit o primă de instalare de 5.000 de euro, dar și un salariu lunar de aceeași valoare pentru a accepta să semneze. 5.000 de euro salariu la Liga a 3-a, pentru un jucător care de aproape un an de zile păcălește fotbalul și nu a putut prinde prima echipă a Astrei. 5.000 de euro la Liga a 3-a, un salariu pe care nu multe echipe din Liga 1 și-l permit, însă pe care SCM Gloria Buzău îl poate oferi din bani publici.

De Chipirliu s-a interesat în această iarnă inclusiv Petrolul, însă oferta primită de atacant de la SCM Gloria a fost net superioară.

Pe lângă cele două transferuri, SCM Gloria Buzău anunță pe site-ul oficial aducerea și altor jucători cu experiență: „Lista achizițiilor rămâne deschisă, Georgică Timiș punând ochii deja și pe alți jucători cu experiență care să contribuie decisive la îndeplinirea obiectivului”.

139 de minute, atât a jucat în cinci meciuri de Liga 1 la Astra atacantul Bogdan Chipirliu, în sezonul trecut. Jucătorul originar din Galați s-a despărțit acum de giurgiuveni după ce în acest campionat a fost utilizat doar la echipa secundă, în Liga 3

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: SCM Gloria Buzău

Pe aceeași temă