S-au reluat discuțiile pentru jucătorii Gloriei

04 Aug. 2009, 11:40 Bursa transferurilor
S-au reluat discuțiile pentru jucătorii Gloriei

 

Bălgrădean, Bujor, Toc, Copil, Ștreangă, Sălăjan, Filaret și Țucudean revin la modul serios în calculele Bătrânei Doamne; discuțiile dintre Meszar și Sandu Ion par pozitive, dar încă nu s-a parafat nimic. Totuși, din informațiile pe care le deținem, în două-trei zile jucătorii sunt așteptați în calea Aurel Vlaicu.

 

Probabil până la mijlocul săptămânii se va lua o decizie în cazul jucătorilor plimbați pe traseul Gloria Arad – UTA Arad și retur. Noul director executiv al FCM UTA, Alexandru Meszar, a avut deja câteva întâlniri cu omul de afaceri Sandu Ion, care controlează clubul Gloria Arad.

 

Din informațiile pe care le deținem, șansele ca jucătorii retrași de la UTA acum două săptămâni să fie redirecționați spre calea Aurel Vlaicu sunt destul de mari, discuțiile dintre directorul executiv al Bătrânei Doamne și Sandu Ion fiind pozitive, cel puțin deocamdată. Totuși, se pare că este nevoie de-o discuție care să limpezească problemele dintre primarul Falcă și omul de afaceri arădean, motiv pentru care revenirea jucătorilor întârzie.

 

Bălgrădean, Bujor, Toc, Copil, Sălăjan, Filaret și Țucudean revin în calcule
Teoretic, UTA ar avea nevoie de unul dintre portarii Bălgrădean și Bujor, dar este posibil să intre amândoi în calcule. De asemenea, fundașul lateral Toc, mijlocașul Dumitru Copil și atacanții Sălăjan și Țucudean sunt la rândul lor pe lista Bătrânei Doamne.

 

Cert este că prin revenirile lor, UTA și-ar acoperi posturile descoperite, dar ar avea și mai multe opțiuni pentru poziția de junior, obligatorie în primul 11, pe tot parcursul meciului, și în acest sezon al Ligii a II-a. Dacă litigiul s-ar stinge, jucătorii ar urma să evolueze la UTA sub forma unor împrumuturi, clubul-fanion urmând să beneficieze de cote din eventuale transferuri.

De asemenea, în „pachetul” de jucători ar putea intra și Richard Filaret, fotbalist care a evoluat în partea a doua a sezonului trecut pentru ACU Arad.

 

Îi așteaptă pe jucătorii Gloriei
Ionuț Popa a admis că-i așteaptă pe jucătorii Gloriei Arad, dar susține că nu știe la ce nivel au ajuns discuțiile dintre părți. „Sigur este că UTA nu are bani pentru transferuri. Clubul nu dispune de fondurile necesare efectuării unor transferuri, așa că ori se întorc jucătorii de la Gloria Arad, ori trebuie să ne mulțumim cu ce avem. Altă soluție nu există, pentru că nu sunt bani”, a declarat Ionuț Popa.

 

Întrebat dacă nu are rețineri vizavi de lotul actual, mai ales în urma prestațiilor slabe ale UTA-ei din jocurile de verificare, principalul Bătrânei Doamne a acceptat că nivelul echipei este scăzut: „Da, suntem departe de așteptări, dar asta este situația, trebuie să muncim mult cu ce avem. Și când spun că am mai putea aduce, mă refer la jucători liberi de contracte, deoarece nu avem cum să cumpărăm”.

 

Își dorea să știe deja structura lotului pentru noul sezon
Ionuț Popa și-ar fi dorit ca la începutul acestei săptămâni să știe clar pe cine se poate baza pentru noul campionat. Tehnicianul Bătrânei Doamne intenționa să pregătească în ultimele două săptămâni dinainte de startul sezonului lotul cu care va aborda campionatul, însă mai are de așteptat.

 

Cum spuneam, se discută pentru revenirile unor jucători de la Gloria Arad și cum nu s-au clarificat pozițiile, Ionuț Popa mai trebuie să aștepte. „Da, dacă există posibilitatea ca jucătorii să se întoarcă de la Gloria, ar fi bine, dar trebuie să vedem ce se rezolvă. Sunt discuții între Meszar și Sandu Ion, primarul e încă în concediu, să vedem ce urmează. Până la clarificarea situației, nu am de ales, ci trebuie să mențin lotul existent”, a completat Ionuț Popa.

 

Discuții pentru atacantul Lucian Pârvu de la Pandurii Tg. Jiu
În altă ordine de idei, pe parcursul ultimelor două săptămâni rămase până la startului ediției 2009-2010 a Ligii a II-a, UTA își va înceta încet căutările și va renunța să mai aducă jucători pentru probe de joc. „Mai avem puțin și începe campionatul, deci nu prea mai este momentul să căutăm jucători pentru a-i aduce pentru probe de joc. Cred că un singur jucător din afara Aradului ar mai putea să ajungă la noi în această perioadă. Mă refer la atacantul Lucian Pârvu de la Pandurii Târgu Jiu, dar încă nu e sigură nici sosirea lui”, a spus Ionuț Popa.

Principalul Bătrânei Doamne a avut o discuție cu Marin Condescu pentru trecerea la UTA a atacantului Pârvu. Președintele clubului din Târgu Jiu a solicitat suma de 30,000 de euro în schimbul fotbalistului în vârstă de 27 de ani care a mai evoluat pentru Ergotelis (Grecia), Farul Constanța, Gloria Bistrița și Universitatea Craiova, însă UTA nu deține un buget pentru transferuri. Există însă varianta unui împrumut pentru un sezon al jucătorului și rămâne de văzut dacă cluburile ajung la un acord în acest sens și dacă Pârvu acceptă condițiile salariale pe care i le poate oferi UTA.

 

Articol scris de: Sebastian Șiclovan

04 Aug. 2009, 11:40 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă