S-a despărțit de ACS Poli și s-a întors după zece ani la UTA. A patra achiziție a „Bătrânei Doamne”: „Am venit cu gândul să promovăm la anul”

S-a despărțit de ACS Poli și s-a întors după zece ani la UTA.** A patra achiziție a

UTA a realizat astăzi al patrulea transfer din acest an, tot un jucător pe care Ionuț Popa l-a mai antrenat la ACS Poli, dar care a mai jucat la UTA exact în urmă cu zece ani. Celălalt fotbalist adus și care a mai fost pregătit de Popa, dar a evoluat și la ACS Poli este Alin Șeroni.

Liber de contract după ce tocmai s-a despărțit de ACS Poli, Cristian Melinte (30 de ani) s-a alăturat în această dimineață lotului echipei UTA și apoi a semnat un contract valabil pe un an și jumătate. În prima parte a sezonului, Melinte, care a fost în multe rânduri și căpitan la ACS Poli, a fost utilizat în 15 meciuri și a marcat un gol, fiind unul dintre puținii jucători rămași în lotul formației timișorene după retrogradarea din Liga 1.

„Mă bucur că am fost dorit, sper să reușim să facem o echipă bună pentru la anul, să putem promova. E obiectivul clubului și al meu. Cu acest gând am venit. Mi-aș dori foarte mult să joc cu UTA în Liga 1, ținând cont că aici am debutat”, a spus Melinte după ce a semnat cu UTA.

Originar din Timișoara, Cristian Melinte a început fotbalul la Fortuna Covaci, iar prima echipă de seniori unde a jucat a fost Auxerre Lugoj. La 18 ani s-a transferat la UTA, iar apoi a fost împrumutat la CS Ineu. S-a întors la UTA, Ionuț Chirilă a aranjat să ea probe la AS Monaco, însă a ajuns la Dinamo, unde a evoluat pentru echipa secundă, în Liga 2. Ulterior s-a transferat în Italia, la Palermo, unde a jucat în doar două meciuri în Seria A, fiind apoi împrumutat la Piacenza (Serie B), Petrolul și Astra. După ce și-a încheiat contractul cu italienii a semnat cu Concordia Chiajna, iar după aceea a mai jucat pentru CSMS Iași, ACS Poli, s-a întors l-a Chiajna și apoi la ACS Poli.

„Apărătorul Cristian Melinte va juca din nou în tricoul Bătrânei Doamne! Fotbalistul născut pe 9 mai 1988 a ajuns ieri la un acord cu conducerea clubului arădean și va face parte din efectivul roș-alb pentru un an și jumătate.

Melinte e fundaș central și s-a remarcat la Auxerre Lugoj. De acolo, în 2006, a venit la UTA, pentru care a jucat în Ligile 1 și 2. În 2009 a ajuns în curtea echipei Dinamo București, apoi a avut o aventură italiană, la Palermo și Piacenza. În 2011 s-a întors în România, jucând la Petrolul Ploiești, Astra Giurgiu, Concordia Chiajna, CSMS Iași și ACS Poli Timișoara. A fost component al loturilor reprezentative Under 19 și Under 21 ale României.

Bine ai (re)venit la Arad, Cristi Melinte!”, a anunțat UTA pe site-ul oficial.

UTA i-a mai achiziționat oficial în 2019 pe mijlocașul Baudouin Kanda (25 de ani, ex Dunărea Călărași) și fundașii Alin Șeroni (31 de ani, ex Dunărea Călărași) și Răzvan Ivan (19 ani, ex Unirea Alba Iulia).

Joi, amicalul retur cu Szeged

Altfel, după ce ieri a remizat la Gyula, scor 0-0, cu echipa de liga a treia Grosics Akademia Szeged, UTA joacă joi, de la ora 13:00, pe stadionul Motorul, meciul revanșă împotriva maghiarilor.

Sâmbătă, arădenii au programat un nou amical în compania unei echipe din Ungaria, roș-albii urmând să o întâlnească, în deplasare, pe Fuzesgyarmat (Liga 3).

Până acum, UTA a mai jucat un amical cu alți maghiari, Elore Bekescsaba, în fața cărora au pierdut la Arad cu 2-3.

Pe aceeași temă