Rufă: „Adrian Cristea nu vine la Reșița”. Pretențiile jucătorului, peste posibilitățile actuale ale grupării reșițene

Rufă:

Vestea că fostul jucător al echipelor Dinamo, Petrolul și Steaua, mijlocașul Adrian Cristea ar putea ajunge în Valea Domanului, la Metalul Reșița, a stârnit curiozitatea microbiștilor. Contactat telefonic, patronul Cătălin Rufă a confirmat că au existat discuții cu fotbalistul, dar că nu se pune problema unui transfer, din cauza pretențiilor peste posibilitățile actuale ale grupării reșițene. Acționarul majoritar a mai precizat că se încearcă în aceste zile aducerea unor jucători, discuțiile fiind destul de avansate.

Transferul lui Bratu a picat, dar vine Dandea

„Am am avut o înțelegere verbală și cu Doru Bratu, eram pe punctul de a semna”, dar a picat și acest transfer, a spus Cătălin Rufă. „Din discuțiile cu președintele Jean Turmacu am înțeles că marți va veni la Reșița Alexandru Dandea, un mijlocaș care a evoluat la Dinamo și ultima oară la o echipă din Ucraina, FC Hoverla Ujgorod. Suntem în discuții cu trei atacanți, vedem ce putem aduce, în funcție de buget. Este vorba de Elek, de la Unirea Tărlungeni, N’Kongue, fost la CSM Râmnicu Vâlcea și Antohi, care și-a reziliat contractul cu Fortuna Câmpina. Avem înțelegerile făcute cu Hlinca, Szabo și Bărbulescu, urmând să semnăm în câteva zile și cu Ciucă. Bălan a venit acum, va semna și el peste câteva zile, el nu e în probe, el a venit să rămână” a mai adăugat patronul reșițenilor

Curios este că despre fostul atacant al Fortunei se vorbește că ar fi semnat cu formația de liga a treia Juventus București, pentru care a și debutat sâmbătă, într-un meci din cadrul Cupei Juventus.

Liniște aparentă în Valea Domanului

După săptămâni întregi de incertitudini, patronul echipei Metalul Reșița a venit în Valea Domanului, cu bani și cu alte promisiuni. După unele informații, nu s­-ar fi plătit decât un salariu, iar cel de­-al doilea urmează să fie plătit peste câteva zile. Numai că vorbim de banii pe noiembrie și decembrie, iar peste câteva zile ar trebui achitat salariul pe ianuarie 2015.

„S-­au rezolvat toate lucrurile pe care le-­am promis în săptămânile precedente, adică salariile pe noiembrie și decembrie 2014 și, bineînțeles, litigiul acela cu Ardealul Cluj, care ar fi putut duce la depunctarea echipei noastre. În momentul acesta, putem spune că salariile sunt 99 la sută la zi, lucrurile sunt normale, situația este stabilă în Valea Domanului. Așteptăm să vedem ce se întâmplă cu Fortuna Câmpina, dacă este adevărat sau nu că se retrage din campionat. În funcție de asta, suntem mai aproape sau mai puțin aproape de Poli Timișoara”, susține Rufă

Zimmermann rămâne singurul reșițean din lot

În altă ordine de idei, tot Cătălin Rufă a mai declarat că jucătorilor Laurențiu Breșneni și Alin Liuba li s-au propus rezilierea contractelor. În aceste condiții, Metalul rămâne cu un singur reșițean în lot, portarul Cristian Zimmermann.

„Antrenorul Daniel Oprița și-a exprimat punctul de vedere legat de cei doi și a spus că nu mai intră în calculele lui pentru acest retur. Și atunci, având în vedere și situația financiară, cel mai bine este să renunțăm la ei și să nu mai încărcăm clubul cu salarii ale unor jucători pe care nu ne bazăm.” a precizat Rufă.


Articol și foto de Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Pe aceeași temă