Roghină și-a reziliat contractul cu Olimpia și a semnat cu CSM Sighet

Mijlocașul Bogdan Roghină a impresionat sezonul trecut la FC Zalău, în Liga 3, fiind al doilea marcator după Benjamin Kuku. Jucătorul Olimpiei a fost doar împrumutat la echipă sălăjeană și în luna iulie s-a întors la Satu Mare după ce marcase 7 goluri. Se pare însă că acesta nu a intrat în planurile de viitor ale staffului grupării din Liga 2, astfel că a trebui să-și caute angajament în altă parte.

„În acest moment avem mai mulți jucători pe postul lui Roghină. Nu prea ar avea șanse să joace. Decât să-l ținem rezervă, mai bine i-am dat drumul. Sper să-și găsească o echipă unde să evolueze mai mult”, a declarat Tiberiu Csik.

Prima opțiune pentru Roghină a fost FC Zalău, echipă la care ar fi vrut să revină dacă zălăuanii ar fi avut un proiect serios, cu obiectivul clar de a promova. „La FC Zalău a fost o perioadă frumoasă și mi-am recăpătat încrederea în mine. Este normal că mi-ar mai plăcea să mai joc, dar în anumite condiții. Aș continua la Zalău doar dacă s-ar dori promovarea și ar fi un proiect serios, pe termen lung. Mă bucur că mi-am ajutat echipa cu cele 7 goluri marcate. Nu pot spune că este o realizare, fiindcă FC Zalău a rămas în Liga a III-a. O realizare va fi când vom ajunge să jucăm într-o ligă superioară. Din păcate, ne-au lipsit multe aspecte pentru a promova. Cei mai importanți au fost banii, apoi arbitrajele și nu în ultimul rând concentrarea din unele meciuri”, a declarat mijlocașul născut la Oradea.

În ultima lună, jucătorul a purtat discuții cu Unirea Jucu și Sănătatea Cluj, dar, în cele din urmă, a ajuns să semneze cu CSM Sighetu Marmației, echipă tot din Liga 3. Interesant este că noua lui formație va evolua în sezonul viitor într-o serie cu FC Zalău, astfel că Bogdan Roghină va juca împotriva fostei sale formații de două ori pe parcursul sezonului.

Bogdan Roghină are 21 de ani, poate evolua atât ca mijlocaș cât și ca atacant. A început fotbalul la 6 ani în orașul lui natal, Valea lui Mihai. A fost remarcat în scurt timp și a ajuns la FC Bihor, iar de acolo la juniorii de la CFR Cluj. În iunie 2014, Olimpia a pus ochii pe tânărul jucător și i-a oferit un contract de profesionist. Sezonul următor, Bogdan Roghină a evoluat la FC Zalău, echipă pentru care a fost integralist în majoritatea partidelor și a marcat 7 goluri.

Articol scris de Andrei PASCA

Pe aceeași temă