Roberto Hasnăș, al patrulea junior bistrițean acceptat la Academia Gheorghe Hagi

Roberto Hasnăș, al patrulea junior** bistrițean acceptat la Academia Gheorghe Hagi

Toți iubitorii fotbalului românesc știu că Academia Gheorghe Hagi este cea mai puternică și mai bine organizată școală de fotbal din țară, scademie la care aspiră să ajungă majoritatea juniorilor care prtactică acest sport. Puțini sunt cei care știu că în fiecare an sute de copii își încearcă norocul în a prinde un loc printre componenții acestei academii, fiind nevoiți să-l convingă pe Gică Hagi că merită șansa de a se pregăti și juca la Constanța.

Printre cei care au fost acceptați de Hagi se numără și patru juniori bistrițeni. Primul a fost Alexandru Târnovan, puștiul pregătit de Leon Buhai fiind transferat la academie în anul 2010, când avea 15 ani. După el, în 2014, Gabriel Deac și Florin Boerean, alți doi juniori pregătiți de Buhai au luat drumul academiei lui Hagi, toți cei trei juniori fiind dublu campioni naționali de juniori cu echipele lui Hagi, la două dintre aceste titluri bistrițenii având o contribuție decisivă. Astfel în finala juniorilor A din 2013, Târnovan a marcat golul victoriei în jocul cu Dinamo, pentru ca în finala juniorilor A din 2014, Deac să obțină penalty-ul din care constănțenii au învins pe U Cluj.

În această vară un alt bistrițean, Roberto Hasnăș, a dorit să-și continue activitatea sportivă la Academia lui Hagi, iar după trei săptămâni de pregătire Gheorghe Hagi l-a admis pe Robiță în rândurile jucătorilor săi. Roberto Hasnăș, care a împlinit 17 ani chiar în cantonamentul academiei, a început fotbalul la juniorii Gloriei cu Toma Ivan și Titi Voica, a debutat în prima divizie la 15 ani și nouă luni la jocul FC Brașov – Gloria. Are 4 jocuri la naționala de juniori a României, iar în ultimul sezon a jucat la juniorii republicani bistrițeni dar și pentru Gloria 2.

Sursa: Sportul Bistrițean

Pe aceeași temă