Ripensia și-a anunțat lotul pentru partea a doua a Ligii 2. Cele două mari surprize la capitalul despărțiri și cele șase achiziții

Ripensia și-a anunțat lotul pentru partea a doua a Ligii 2.** Cele două mari surprize la capitalul despărțiri și cele șase achiziții

După multe tergiversări, Ripensia Timișoara și-a anunțat lotul pentru partea a doua a sezonului în seara ultimei zile de transferuri din România. Paul Codrea a păstrat un lot de 22 de jucători, despre care promite de săptămâni bune că îl tot anunță. Noul antrenor a renunțat la o serie de jucători care au prins puține minute în Liga a 2-a, dar și la doi fotbaliști care au fost destule partide ca titulari.

Printre cei care au jucat mai puțin se numără Darius Neamțu (care aparține de ASU Poli), Marius Semeniuc sau Andrei Popescu, toți cei trei ajunși la ACS Ghiroda, în Liga 3.

De asemenea, Codrea a renunțat și la doi jucători care au fost de bază în prima parte a campionatului. Este vorba de atacantul Claudiu Matiș (19 ani), împrumutat de la Electrica Timișoara, titular în opt jocuri în Liga a 2-a, dintr-un total de 16 apariții. Cu 3 goluri marcate, tânărul va merge tot la Ghiroda, echipă la care revine Vlad Bura pe bancă, după demisia rapidă a lui Ilie Rotariu.

Nici Flavius Vlădia (26 de ani) nu rămâne la Ripensia. Fundașul cu 17 apariții, dintre care 13 ca titular, va merge la CSM Lugoj, unde a mai jucat în trecut. De asemenea, Codrea nu l-a ținut nici pe Zoran Radu, jucător de 26 de ani venit din Liga a 5-a și testat câteva săptămâni.

Bocșan și Bădăuță, cele mai importante achiziții

La capitolul achiziții, în lotul Ripensiei se regăsesc șase jucători noi față de grupul cu care s-a încheiat anul 2017. Au fost aduși Mario Contra (portar, 18 ani, ex ACS Ghiroda, aparține de ACS Poli), Alin Burdeț (fundaș central, 19 ani, ex ACS Ghiroda), Cristian Bocșan (fundaș central, 23 de ani, ex ACS Poli), Costel Zurbagiu (mijlocaș, 26 ani, ex Fortuna Becicherecu Mic), Andrei Țugui (mijlocaș, 22 ani, ex ASU Poli) și Alexandru Bădăuță (atacant, 27 ani, ex ASU Poli).

Iată lotul de 22 de jucători cu care Ripensia abordează partea a doua a campionatului:

portari: Iulius Rădulescu, Dalin Munteanu, Mario Contra;
fundași: Adrian Popa, Mihai Hecsko (încă în recuperare), Cristian Bocșan, Claudiu Apro, Marius Toma, Cătălin Horcea, Alin Burdeț, Călin Toma;
mijlocași: Gabriel Stoi, Laurențiu Tudor, Sebastian Bobină, Costel Zurbagiu, Cosmin Mînecan, Adrian Ungureanu, Andrei Țugui;
atacanți: Andrei Dumiter, Denis Golda, N”Diaye Mediop, Alexandru Bădăuță.

Ripensia va juca sâmbătă, de la ora 12:00, primul meci oficial din 2018, la Ștefăneștii de Jos, cu Sportul Snagov, în cadrul etapei a 22-a a Ligii 2.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: fb Ripensia Timișoara

Pe aceeași temă