Revenit de la muncă din Norvegia, Tismănaru se reîntoarce în fotbal: „Am acceptat imediat”

Revenit de la muncă din Norvegia, Tismănaru se reîntoarce în fotbal:**

Cu doar cinci puncte în ultimele șase etape, Aerostar Bacău caută cu disperare victoria. Dar pentru asta are nevoie să dea goluri. Și pentru a da goluri, îi trebuie un atacant. Un atacant pe care l-a găsit săptămâna aceasta, premergătoare jocului de acasă cu Bucovina Rădăuți în persoana lui Eduard Tismănaru. Vârful de atac în vârstă de 27 de ani s-a antrenat marți pentru prima dată sub comanda lui Giani Florian, iar vineri e gata să-și facă datoria: un gol sau chiar mai multe care să permită Aerostarului să obțină cea de-a doua victorie a sezonului.

Pauză în Norvegia

Cu un CV notabil (a trecut pe la Otelul Galați, Jiul Petroșani și FCM Bacău) și cu calitati care i-ar fi permis sa bata la portile primei ligi, Edi Tismanaru abandonase fotbalul in urma cu mai bine de un an si jumatate. A părăsit Moineștiul și postura de golgheter al Seriei I după un tur de campionat în care marcase, printre altele, patru goluri în poarta Sport Clubului, alegând să muncească în Norvegia. „Iubesc fotbalul, e viața mea, dar trebuie să-mi fac un rost, să câștig și eu niște bani”, declara Tismănaru înaintea plecării în Norvegia.

„Am lucrat cu Edi și îi cunosc bine calitățile. Mai are multe de spus în fotbal și sunt convins că va demonstra acest lucru. Mingea este, acum, la el”, a declarat Gheorghe Poenaru, fostul antrenor al lui Tismănaru la FCM Bacău.

Îi era dor de fotbal

Revenit în țară după periplul norvegian, Tismănaru e gata să revină și pe teren. L-a convins conducerea Aerostarului, care nu a uitat că în sezonul 20011-2012 „aviatorii” au trăit – și încă bine – din golurile sale. „M-a sunat domnul Valerian Voicu propunându-mi să joc din nou pentru Aerostar. Nu am stat pe gânduri, am acceptat imediat deoarece mi-era și mie dor de fotbal. Sper să-mi fac treaba și să ajut echipa, mai ales că trebuie să urcăm în clasament”, a precizat, pentru „Deșteptarea”, fotbalistul născut pe data de 25 mai 1987.

Ridică media

Edi Tismănaru va redebuta sub culorile Aerostarului vineri, de la ora 15.00, la partida de campionat pe care băcăuanii o vor disputa contra Bucovinei Rădăuți. „De abia aștept meciul. O repriză țin fără probleme. Voi încerca să dau tot ce pot”, a declarat atacantul băcăuan.

Sosirea lui Tismanaru poate rezolva problema ineficacitatii ofensive a „aviatorilor” si, totodata, ridica si media de vârsta a echipei. „Jucatorii tineri nu pot crește decât pe lângă cei cu experiență”, puncta, recent, antrenorul GIani Florian.

Din această săptămână, pe lânga Dobârceanu și Apostu, Aerostarul contează și pe experiența lui Tismănaru. Și, mai mult ca sigur, și pe golurile sale!

Sursa: Deșteptarea

Pe aceeași temă