Reunirea sucevenilor s-a amânat cu cinci zile: „Nu se pune problema să intrăm în criză de timp”

Reunirea sucevenilor s-a amânat cu cinci zile:**

Antrenorul Bogdan Tudoreanu a anunțat că reunirea lotului Rapidului nu se va mai produce pe data de 15 ianuarie, așa cum se stabilise inițial. „Probabil vom începe antrenamentele pe data de 20 ianuarie, sper să găsim resurse financiare ca să putem relua pregătirea la începutul săptămânii viitoare. Deocamdată, nu se pune problema să intrăm în criză de timp, pentru că startul sezonului oficial de primăvară va avea loc abia pe 1 martie”, a declarat Tudoreanu.

La rândul său, președintele executiv Dumitru Moldovan dă asigurări că gruparea suceveană va continua să existe în ciuda tuturor greutăților cu care se confruntă în acest moment. „Sunt sigur că, la fel ca în alte ocazii, Primăria nu va lăsa fotbalul să moară la Suceava. Avem promisiuni că vom fi sprijiniți în continuare și e normal ca suportul financiar să fie condiționat de rezultatele pe care le obținem”, a precizat conducătorul Rapidului.

Ferariu și Bîgu, printre țintele

Antrenorul Bogdan Tudoreanu a anunțat că oficialii grupării sucevene sunt deciși să stopeze exodul fotbaliștilor Rapidului și că în afară de Daniel Bălan, Florin Plămadă și Daniel Cristescu nu va mai pleca nimeni de la echipă în această iarnă.

„Doar în cazul în care va apărea vreo ofertă de nerefuzat suntem deciși să mai renunțăm la vreun jucător. Nu pot pleca de aici care și cum vor, există contracte care trebuiesc respectate. Suntem angrenați în lupta pentru evitarea retrogradării și nu putem să ne permitem să pierdem fotbaliști pe bandă rulantă. Avem nevoie de o echipă competitivă pentru a putea spera la îndeplinirea obiectivului”, a precizat Bogdan Tudoreanu.

Mai mult, gruparea „ceferistă” intenționează să se întărească în intersezon cu o serie de fotbaliști de la concitadina Sporting. „Cred că ne-ar fi utili fotbaliști precum Ferariu sau Bîgu, dar mai urmărim și alte piste pentru consolidarea lotului. Ne așteaptă un sezon de primăvară intens și trebuie să fim acoperiți pe toate posturile”, a arătat Tudoreanu.

Daniel Cristescu și-a încheiat conturile cu Rapid

Fundașul dreapta Daniel Cristescu a încheiat și el conturile cu Rapid în această iarnă. „Eu am semnat astă toamnă un contract pe 3 luni cu gruparea suceveană. La ce situație este acum la club, nu cred că mai avea rost să rămân și pe viitor. Am fost deja și mi-am luat actele și sper să-mi găsesc o echipă bună unde să joc în continuare. Am câteva variante de transfer, dar până se va concretiza ceva, mă pregătesc de unul singur, în localitate”, a precizat Cristescu junior.

În prezent în vârstă de 26 de ani, Daniel Cristescu a evoluat pe perioada junioratului la Școala de Fotbal „Gică Popescu”. În anul 2006 a fost transferat de Ceahlăul Piatra Neamț, formație alături de care a debutat în Liga I un an mai târziu. Timp de cinci sezoane, din 2008 până în 2013 a îmbrăcat tricoul formației de liga secundă Dunărea Galați.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă