Reșița forțează revenirea în Liga 2. Noua echipă a orașului a făcut primele două achiziții în lupta pentru promovare cu Național Sebiș

Rămas fără Metalul Reșița, echipă mutată în vară de Cătălin Rufă la Snagov, în Ilfov, orașul Reșița ar putea avea din nou echipă în Liga 2. Nou-promovata în Liga 3 CSM Școlar Reșița a jucat neașteptat de bine în tur și a încheiat anul pe locul secund în Seria a 4-a, la două puncte în spatele liderului Național Sebiș.

Oportunitatea de a reveni cu o echipă în Liga 2 atât de repede e speculată la maxim de conducătorii clubului. Pentru acest lucru, rosso-nerii au început deja transferurile în această iarnă. Primii doi jucători achiziționați sunt Fabian Himcinschi (22 ani – foto mic) și Cristian Poiană (27 ani – foto principal), ambii de la colega de serie Performanța Ighiu.

„Sunt mulțumit de alegerea făcută. Au fost discuții cu mai multe echipe, dar cei de la Reșița au fost cei mai hotărâți să colaborăm. Am cunoscut oameni serioși și dornici de performanță, cu un obiectiv clar, care m-a făcut să nu prea stau pe gânduri. Sper în primul rând să fiu sănătos și să ajut la promovarea în Liga a 2-a. Mă bucur că voi fi în continuare coechipier cu Cristi Poiană, un jucător de calitate ce ne poate ajuta mult”, a spus, pentru Express de Banat, Fabian Himcinschi. Tânărul atacant a mai evoluat până acum, în scurta sa carieră de fotbalist, pentru echipe ca Unirea Alba Iulia, ACS Poli, FC Caransebeș, CSM Râmnicu Vâlcea, Dinamo sau Dunărea Călărași.

Cealaltă achiziție este Cristian Poiană, un mijlocaș originar din Vânju Mare care a bifat meciuri în Liga 1 pentru „U” Cluj sau CS Turnu Severin. În cariera sa a mai evoluat și pentru FC Maramureș, Chindia, FCM Târgu Mureș, FC Caransebeș sau CSM Lugoj. „Sunt bucuros că am ajuns la una dintre cele mai bune echipe din serie, sunt surprins plăcut de cât de bine m-au primit oamenii din Reșița, nu știam că sunt așa de aproape de echipă și cel mai important, sper să îndeplinim obiectivul echipei, acela de a promova!”, a declarat și Poiană.

Antrenorul Leontin Doană e încântat de noii jucători pe care urmează să-i aibă pentru prima dată sub comansa sa pe 16 ianuarie, atunci când e programată reunirea echipei din Valea Domanului. „Sunt doi jucători buni pentru Liga a III-a, care sper să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul. Avem un obiectiv clar, promovarea în Liga a II-a. Mai suntem în tratative cu câțiva jucători, poate chiar în această săptămână să mai semnăm cu cineva”, a comentat Doană pentru Express de Banat.

Pe aceeași temă